Reklam Alanı

17 Ocak 2013 Perşembe

Kanserle Savaş Mucize Yaratan Yiyecekler

Blog’un tanıtım yazısında da bahsettiğim gibi , şu aralar sürekli kanserle savaş ile ilgili kitaplar okuyorum. Fakat kesinlikle söylemem lazım ki “pratikte'' beni en çok etkileyen Profesör Richard Beliveau ve Dr. Denis Gingras’ın yazdıkları “ Foods to Fight Cancer ” isimli kitap oldu. 

Beliveau  ve Gingras kitapta kanserli insanların nasıl beslenmesi gerektiğini detaylı olarak anlatmakla kalmayıp, bu savaşta en etkili olan yiyeceklerden de bahsediyorlar. Neden özellikle bu yiyeceklerin etkili olduğunu da bilimsel olarak anlatıyorlar. Kitap onlarca yıllık deneyim,çalışma ve araştırmalar sonucunda yazılmış. 

Pek çok kişiye göre türünün en iyi örneği. Benim kanserle savaştaki kişisel gurum olan Dr David Servan-Schrieber ise bu kitabı ve önerdiği yiyecekleri şiddetle tavsiye ediyor. (Kendisi beyin tümörü dahil olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerindeki kanserle savaşmış ve 18 sene hayatta kalabilmeyi başarmış birisidir.)

.

Devamı Oku ...

Dudaklariniz Hayat Kurtaracak

Krista-Emma Stone
Dudaklarınız Hayat Kurtaracak 
İnternette meme kanseri gruplarından birinde gezinirken karşıma çıktı bu resim. REVLON'un ekimde Meme Kanseri haftasi nedeniyle yayınlayacağı kampanya resimlerinden biri. Mesajı  “dudaklarınız hayat kurtaracak”.

Kisaca konuşarak çevrenizdeki kadınları meme kanseri için risk faktörlerini öğrenmeye gereken taramaları (mammogram vb.) yaptırmaya teşvik ederek hayat kurtarabilirsiniz. 

Resimde oyuncu Emma Stone triple negatif meme kanseri teşhisi konulan annesi Krista Stone ile birlikte.

Krista Stone 48 yaşındayken öğrenmiş teşhisini ve 4 yıldır test sonuçları temiz kanseri remisyonda. Emma Stone annesinin 25 haftalık tedavisini “zor ve hepimizi sınayan bir dönemdi’’ diye tanımlıyor.

.

Devamı Oku ...

Kanserden Korunmak İçin Beslenme Önerileri

kanser ve beslenmeKanserden Korunmak İçin Beslenme Öneriler Prof. Mustafa TAYARBu bilgi dolu broşürü sizlerle paylaşma imkanı ve izni veren Sn. Prof. Mustafa Tayar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, güzel ve özverili çalışmalarının devamında başarılar diliyoruz. Kaynak bölümündeki linkte bu güzel broşürün tamamını bulabilirsiniz, biz okunması kolay olması açısından bilgileri birkaç bölüm halinde yayınladık.
Kanserden Korunmak İçin Beslenme Önerileri
• Yeterli ve dengeli beslenilmelidir.

• İdeal vücut ağırlığı korunmalıdır.

.

Devamı Oku ...

DNA Testinde Devrim 2013

dna testi yaptırma
Bilim adamları, olay yerinde bulunan DNA örneklerinden şüphelinin saç ve göz rengini tahmin edebilen bir test geliştirdi. "Forencis Science International: Genetics" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre "Hirisplex Sistemi" adı verilen test, saç ve göz rengini belirleyen 24 DNA markörünü içeriyor.

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Prouf. Manfred Kayser, testin en az miktarda DNA örneğinden sonuç çıkaracak kadar
duyarlı olduğunu belirtti.

Testin herhangi bir adli tıp laboratuvarında kolayca uygulanabileceğine dikkati çeken Prof. Kayser, yeni sistemi Irisplex adlı göz rengi belirleme testine saç rengini belirleme markörlerini ekleyerek geliştirdiklerini söyledi.

.

Devamı Oku ...

16 Ocak 2013 Çarşamba

Organlar Kendini Ne Kadar Sürede Yeniler

Organ yenilenmesi (Organların kendini yenilemesi)

Bilim adamları, vücuttaki organların yaşlanma sürecini aydınlattı. Göz ve beyin dışında kalan tüm organlar kendini
yenileyebiliyor ve böylece vücudumuz hayat boyu 10 yaşın altında kalmayı başarabiliyor.

İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesinin haberine göre bu durumun nedeni, hücrelerin yenilenmesi yani eski hücrelerin yerini yeni hücrelerin alması olarak açıklanıyor.

Ancak bu "kalıcı gençlik" durumundan nasibini alamayan şanssız organlar da yok değil. Beyin, gözler ve sinir sistemi kendini yenileyemiyor.

.

Devamı Oku ...

13 Ocak 2013 Pazar

Bal Yaralara Merhem Oluyor

hergün bir kaşık bal
Pek çok yararı olduğu bilinen balın, iltihaplanmış yaraların tedavisinde antibiyotiğin yerini alabileceği bir kez daha ortaya çıktı.

İtalyan La Stampa gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, bir grup bilim adamı, Yeni Zelanda'da yetişen manuka ağacının çiçeklerinden üretilen balın, içerdiği doğal antibiyotik sayesinde enfeksiyon kapmış yaraların tedavisinde kullanılabildiğini ortaya koydu.

Bilim adamları, antibiyotiğe direnç gösterilen tüm durumlarda kullanılabileceği belirtilen

.

Devamı Oku ...

Körlüğe Veda Biyonik Gözler Geliyor

körlüğe veda et biyonik gözler geliyor
ABD’li bilim insanları, körlüğü neredeyse tümüyle yok edebilecek bir “biyonik göz” yöntemi geliştirdi.

Cornell Üniversitesi araştırma ekibinin “radikal” olarak nitelendirilen yeni yaklaşımı, beyne görme sinyalleri ileten bir şifrenin kırılmasına dayanıyor. Bu sayede oluşturulan “biyonik göz” implantları, görmeyen bir insana normal bir insanın görüş gücüne ulaşmasını sağlayabilecek.

Kör fareler ‘gördü’

Sözkonusu kod, elektrik titreşimlerinin belirli modellerinden oluşuyor. Bu titreşimleri bir cihazda birleştiren bilim adamları, ışığa duyarlı hücrelerden yoksun farelerin görmesini sağladı.

.

Devamı Oku ...

Baş Ağrısı için Bitkisel Çözümler

baş ağrısına şifalı bitkilerBaş Ağrısı için Bitkisel Doğal Tedavi Yöntemleri

Baş ağrısı nedir? Baş ağrısının sebepleri nelerdir? Başım neden ağrıyor? Baş ağrısı nedir? Baş ağrısının sebepleri nedenleri nelerdir? Başım neden ağrıyor? Baş ağrısı tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler nelerdir? Evde kolayca hazırlanabilecek, bitkisel ve doğal baş ağrısı ilaçları nelerdir?

Baş ağrısına karşı ne yapmalıyım? Ahmet Maranki baş ağrılarına karşı ne tavsiye ediyor? BAŞ AĞRISI için PROF.DR. AHMET MARANKİ Tavsiyeli Bitkisel Çözümler…

.

Devamı Oku ...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Bebek İsteyenler Dikkat Edin

bebek isteyenler dikkatBebek İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler
Artık bir bebek istediğinize karar verdiniz! Demek ki planlı bir hamilelik süreci sizi bekliyor…

Peki bu süreçte ne yapmalısınız ? Doğrular ve yanlışlar nelerdir ?

Bebek İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

* Sağlıklı, sorunsuz bir gebelik dönemi geçirmek ve sağlıklı bir bebek sahibi olabilmek için gebe kalmadan önce bir Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı ile görüşüp muayene olmak önemlidir.

* Gebelik öncesi yapılan bu ilk görüşmede ayrıntılı öykü ve muayene ile gebelik esnasında sorun yaratabilecek bazı durumların erken tanısı mümkün olabilmektedir. Tedavi edilmemiş şeker hastalığı (diabet) ve guatr erken gebelik kayıplarına (düşük) yol açabileceği için gebelik öncesi açlık kan şekeri ve tiroid fonksiyon testlerine (TSH, T3, T4) bakılması önemlidir.

.

Devamı Oku ...

Pekmezin Doğal Faydalari

Pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez sürekli tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Çünkü pekmez iyi bir enerji kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat, magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyumu destekleyerek vücuda kazandırır. Pekmez, içeriğinde yüksek şeker bulundurması ile iyi bir enerji kaynağıdır. Birçok hastalıkların oluşumunu önler, vücudu dinç ve dinamik tutar.

Pekmez doğal bir tatlandırıcıdır. İçerisinde vücut için gerekli olan kaynaklar bolca bulunur. Normal bir çay şekerine göre besin değerleri daha yüksek ve daha sağlıklıdır. Tıpkı normal şekerdeki gibi bir kaşık pekmezde de 16 kalori bulunur. Fakat normal şekerde besin maddeleri bulunmaz. Oysa pekmez, mineral ve vitamin bakımından çok zengindir

.

Devamı Oku ...

Yüzdeki çiller nasil geçer?

çiller nasıl geçer
Yüzümüzdeki Çiller nasıl geçer?
Çiller bazı kişilere yakışsa da, bazıları için kabus olabiliyor. Çilleri kendinize yakıştırmıyor ve onlardan biran önce kurtulmak mı istiyorsunuz? Çiller size sıkıntı mı veriyor? O halde makalemizde ki önerileri okuyarak çillerinizi nasıl yok edeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bebek gibi kusursuz bir cilde sahip olmak aslında hiçte zor değil. Kendinize olan ilginiz ve yaptığınız bakımlarla cildinizdeki sorunları yok ederek çok daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Şimdi gelelim çilleri gidermek için ne yapmamız gerektiğine.

.

Devamı Oku ...

6 Ocak 2013 Pazar

Kushi japon diyeti nasil yapilir?

japon diyetleriSağlıklı olarak Kushi japon diyeti nasıl yapılır?

Doğru beslenme sağlıklı yaşam zincirini oluşturmanın temel noktasıdır. Uzun ve sağlıklı yaşamak için önce doğru beslenme kavramını benimsemek, daha sonrada uygulamak gerekir. İradenin kontrolü ve doğru beslenme programı sağlıklı bir vücuda sahip olmayı ve uzun yaşamayı sağlar.

Japon sağlık uzmanı Michio ve Aveline Kushi çifti tarafından makrobiyotik adı verilen bir beslenme programı oluşturuldu. Kendi enstitülerini de kuran çift, sağlıklı beslenme üzerinde uzun yıllar araştırma yaparak kurdukları makrobiyotik beslenme programı ile vücudun sağlıklı beslenmesini ve direncini sağlıyor.

.

Devamı Oku ...

Meme Kanseriyle İlgili Herşey

meme kanseri nedirMeme Kanseriyle İlgili Bilmek istediğiniz Herşey
                                          
Meme kanserinde risk faktörleri nelerdir? Meme kanseri neden oluşuyor? Meme kanserinin kontrolü nasıl yapılmalı? Memenin elle muayene edilmesinde ne gibi belirtilerde doktora gitmeliyiz? Meme başı akıntıları kanser belirtisimidir? Meme ağrısı da bir kanser belirtisimidir? Kişinin kendisi, doktora muayene olmadan mamografi çektirmesi doğrumudur? Meme kanseri tedavi edilebilir bir hastalık mıdır?
MEME KANSERİ NEDİR?
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser tipidir. Her 8-10 kadından birinde görülebiliyor (ABD’ de 1/10, İngilterede 1/12’ dir). Kadınlarda görülen kanserlerin yüzde 32’ si meme kanseridir.
Kadınlarda kansere bağlı ölümlerin yüzde 15’ inden meme kanseri sorumludur. Erkeklerde de meme kanseri nadir olarak görülür.

.

Devamı Oku ...

Kanser ve Sonrasi Cinsel Yaşam

kanser sonrası cinsel yaşam
Kanser ve Sonrası Cinsel Yaşam

Kanser çağın en sık görülen hastalığı. Çoğu kadınında korkulu rüyası. Özellikle kadın hastalıkları ile bağlantılı kanser türlerinin ardından cinsel yaşama geri dönmekte zorlanan kadınların evliliklerinde ve birlikteliklerinde bazı sarsıntılar oluşabilmekte. Elbetteki partnerin desteği ve anlayışı büyük bir role sahip, ancak sizinde kendinize bir şans tanımanız gerekiyor.

Kapıları Kapatmayın !
Canınız çok sıkkın olabilir. Yaşadıklarınız size partneriniz ile aranıza bir uçurum girmiş gibi hissettiriyor da olabilir. Ama unutmayın ki siz hale bir kadınsınız ve devam eden bir hayatınız var. Bununda yanında devam eden bir ilişkiniz var.Kadınların erkekler kadar cinsel yaşama ihtiyaçlarının olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Cinsel mutluluğun hayatımızda çok büyük önemi olduğu gerçeği her geçen gün daha çok kanıtlanmakta.

.

Devamı Oku ...

Tüp Bebek Tedavisi Bilinmeyenler

tüp bebek tedavisiTüp Bebek Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler
Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmesi Gereken 10 Detay
Tüp bebek nedir?
Gerek yazılı, gerek görsel, gerekse sosyal medyada hemen hemen hergün tüp bebek tedavisiyle ilgili haberler yayınlanıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen milyonlarca çift bu haberleri; hayallerini gerçekleştirecek ‘mucize’ gibi takip edip, deniyor. Ülkemizde tüp bebek uygulamalarının öncülerinden olan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ailelerin mutlak ve mutlak bilmesi gereken detayları açıklayarak, şu uyarıda bulundu:  

Tüp bebek tedavi yöntem ve uygulamaları baş döndürücü hızla gelişiyor. IMSI, Embriyoscope, dondurma teknikleri bunlardan bazıları. Önemli olan yeni tekniklerin hangi çiftlere, ne zaman, nasıl uygulanacağıdır. Ailenin yenilikleri takip ederken tedavide güvenilir kurum, deneyimli ekip, merkeze ait ‘’eve canlı çocuk götürme’’ oranına mutlaka dikkat etmesi gerekir.’’

.

Devamı Oku ...

Kan Vermek ve Faydalarını Biliyormusun

Kan vermenin faydaları nelerdir?

Yaşam suyu olarak da bilinen kan, insan ve hayvan için tek yaşam kaynağı demektir. Sıvı halde damarlar içinde dolanır ve rengi de kırmızıdır. Kansız kalan insanlar ve hayvanlar malesef hayatlarını devam ettiremezler. Kan insandan insana transfer edilebilir. Kan vermek sağlık içinde çok faydalı bir davranıştır. Memorial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlar Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Keskin, kan vermenin faydalarından bahsetti.

.

Devamı Oku ...

2 Ocak 2013 Çarşamba

Gebelikte Alkol Kullanımı

Gebelikte Alkol Kullanımı
Hamilelik döneminde alkol alan anneler bebeklerine zarar veriyorlar. Özellikle 7. ve 12. haftada alınan alkollü içecekler bebeği ölüme sürüklüyor. Annenin gebeliğin bu dönemlerinde almış olduğu alkol, fetal alkol sendromu yaratarak bebeğin hayatı sona eriyor. Uzmanlar bu konuda anneleri uyarıyor!

California Üniversitesi araştırma takımından Haruna Sawada Feldman bu konu üzerine 3 yıl araştırma yapmış bilim adamlarından biri. Bin kadın üzerinde gözlem yaparak gebeliğin yedinci ve on ikinci dönemlerinde

.

Devamı Oku ...

Gebelikte Kanama Nedenleri

Hamilelikte kanama nedenleri
Bazı kadınların gebelik dönemlerinde kanama meydana gelir. Adet şeklinde görülen kanamalar uzun yada kısa sürebilir. Fizyolojik bir durum olduğu gibi anormal kanamalarda olabilir. Gebe kadınların birçoğu kanamanın nedenini bilmedikleri için paniğe kapılmaktalar.

Gebeliğin 30. haftasında bir kanama söz konusu ise korkulacak bir durum yok demektir. Bu kanamanın sebebi fizyolojiktir. Gelişen embriyonun döl yatağı duvarına yuvalanması nedeniyle gebeliğin 30. haftasında kanama meydana gelir. Eğer bu durum dışında bir kanamanız

.

Devamı Oku ...

Miyom Nasıl Tedavi Edilir?

Miyom Nasıl Tedavi Edilir?
Kadınların vajinal bölge sorunlarından birisi olan miyom, sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.

Kadınların yaşam kalitesine kara bulut gibi düşen bu sorun için araştırma yapan uzmanlar, miyom tedavisi  için bol bol meyve tüketilmesini öneriyorlar. Amerika’da yapılan bir araştırma sonucunda miyomdan korunmak için en etkili yolun meyve tüketmek olduğu açıklandı.

Miyomu tedavi etmek ve önlemek için yapılan bu araştırmada meyve tüketimi fazla olan kadınlarda miyom oluşum riskinin daha düşük olduğu

.

Devamı Oku ...

Menopoz Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Menopoz Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Ergen olan her genç kız 28 günde bir adet görür. Yaklaşık olarak 15-16 yaşlarında başlayan adet görmeler, ileri ki yaşlara kadar devam eder. Sağlıklı olan her kadın her ay adet görür. Aylık adet görmelerinin durmasına ise menopoz denir.

 Menopoz, adet görme kadar doğal bir olaydır. Her kadın belli bir yaştan sonra menopoza girer. Adet gören kadınların yumurtalıkları tarafından üretilen hormonların artık yapılamaması nedeniyle menopoz dönemi başlar. Menopoza giren bir kadında önce adet düzensizlikleri başlar, sonrada tamamen adetten kesilme olur.

.

Devamı Oku ...

Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir?

Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir?
Bir bebeğin ağlaması ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak için kullandığı ilk ve en önemli araçtır. İlk aylarda aileler ağlamanın gizemini çözmeye çalışırlar— Ne demek istiyor?, ve Susturmak için ne yapılmalı? 
Denenmesi gereken 21 yol
  • Bebeğinizi besleyin
  • Geğirmesini sağlayın.
  • Sıkı sıkı sarmalayın (yüzünü açıkta bırakın)
  • Sakinleşmesi için onunla konuşun
  • Onun için müzik çalın
  • Pozisyonunu değiştirin
  • Bezini değiştirin
  • Sıcak yada soğuk olup olmadığını kontrol edin

.

Devamı Oku ...

1 Ocak 2013 Salı

Doğalgazdan Tasarruf Etmenin Yollari

Doğalgazdan Tasarruf Etmenin Yollları
Oda Termostatları günümüzde tüm modern yapılarda bulunmaktadır. Oda termostatı temel anlamda odanızın sıcaklığını kolay yoldan ayarlayabilmenizi sağlayan elektronik cihazdır. Kombinizle ilişkilendirilmiş bir oda termostatı; odanızın sıcaklığını ölçerek, en ufak sıcaklık değişiminde kombiyi çalıştırarak oda sıcaklığının tanımladığınız dereceye getirilmesini sağlar. 

İstenen sıcaklık sağlandığında da kombiyi otomatik olarak kapatarak enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olur. Oda termostatı sadece kombi ile değil, klima ile de çalıştırılabilir. Ancak birçok klimanın artık uzaktan kontrol kumandası veya kolay kullanılabilir bir tuş takımı vardır. Bu sebeple oda termostatları daha çok kombiler ile kullanılmaktadır.

.

Devamı Oku ...