Reklam Alanı

7 Ocak 2013 Pazartesi

Yüzdeki çiller nasil geçer?

çiller nasıl geçer
Yüzümüzdeki Çiller nasıl geçer?
Çiller bazı kişilere yakışsa da, bazıları için kabus olabiliyor. Çilleri kendinize yakıştırmıyor ve onlardan biran önce kurtulmak mı istiyorsunuz? Çiller size sıkıntı mı veriyor? O halde makalemizde ki önerileri okuyarak çillerinizi nasıl yok edeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bebek gibi kusursuz bir cilde sahip olmak aslında hiçte zor değil. Kendinize olan ilginiz ve yaptığınız bakımlarla cildinizdeki sorunları yok ederek çok daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Şimdi gelelim çilleri gidermek için ne yapmamız gerektiğine.


Cildi hassas olan kişiler çok fazla güneşe maruz kalırlarsa çiller ortaya çıkar. Bunun için C vitamini içeren cilt ürünleri kullanmalısınız. C vitamini pigmentler gruplaşarak çillerin oluşumunu önlemektedir. Aynı şekilde E vitamini de cilt rengini düzenler. Eğer güneşe çıkacaksanız ve uzun süre güneşe maruz kalacaksanız en az 15 faktör güneş kremi sürmeden dışarı adım atmayın.

Çilleri önlemek için Retinol A içeren cilt bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Cilt tarafından nüfuz edilen Retinol, cildinizi yeniliyor ve çilli bölgenin deri rengini açıyor. Retinol A içeren cilt bakım ürünlerini düzenli olarak kullanmalısınız.

Kimyasal peeling de çillerin yok olmasını sağlayan bir yöntemdir. Glikolik asit, salisilik asit ve laktik asit kullanılan kimsayal peeling yöntemi, ölü deriyi atarak alttan yeni derinin gelmesini sağlıyor. Haftada 1 kere 1 aylığına mahsus uygulanan kimyasal peeling ile çillerini dökülecek ve yeni pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.
Çilleri geçirmek için bitkisel çözümlerde var. Evinizde kolaylıkla uygulayacağınız bitkisel kürler ile çillere elveda diyebilirsiniz. Yüzünüzü ekşimiş sütle yıkayın. Bu çillerden tamamen kurtulmanızı sağlamıyor, ancak renklerinin tonunu açıyor. Başka bir yöntemde, Bozulmuş kremayı yüzünüze uygulayın ve laktik asidin cildiniz tarafından emilmesi için 10-15 dakika bekleyin. Sonra suyla durulayın.

İlerleyen teknolojinin çillere de çözümü var elbet. Lazer tedavisi ile çilleri azaltabilirsiniz. Uzmanlar, her çili parçalamak için yakut ya da yeşil renkli, düşük güçteki lazer ışınını kullanıyorlar. Çillerin etrafında bulunan dokular lazer yöntemi ile zarar görmüyor, ama yinede kızarabiliyor. Bu kızarıklık içinde doktorunuzun önermiş olduğu bir krem kullanabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder