Sağlıklı olarak Kushi japon diyeti nasıl yapılır?
Doğru beslenme
sağlıklı yaşam zincirini oluşturmanın temel noktasıdır. Uzun ve
sağlıklı yaşamak için önce doğru beslenme kavramını benimsemek, daha sonrada uygulamak gerekir. İradenin kontrolü ve doğru beslenme programı
sağlıklı bir vücuda sahip olmayı ve uzun
yaşamayı sağlar.
Japon
sağlık uzmanı Michio ve Aveline Kushi çifti tarafından makrobiyotik adı verilen bir beslenme programı oluşturuldu. Kendi enstitülerini de kuran çift,
sağlıklı beslenme üzerinde uzun yıllar araştırma yaparak kurdukları makrobiyotik beslenme programı ile vücudun
sağlıklı beslenmesini ve direncini sağlıyor.
Kushi çiftinin, vücudun dinamik bir şekilde sorunsuz çalışmasını bir prensipti . Kushi çiftinin ardından yardımcıları Michael Rossoff bu programı tanıtmaya devam etti.
Michael Rossoff, Kushi çiftinin kurmuş olduğu makrobiyotik
beslenme programının devamlılığını sürdürmeye devam ediyor. Gıdalarla
sağlıklı bir şekilde vücudun çalışması ve formda kalması için beslenme programının kurucularının isimlerini taşıyan Kushi diyeti öneriliyor.
Kushi Diyeti
Kushi japon diyetinde kurulan dengede tam tahıllı
ürünler makrobiyotik beslenme programında ana besin olarak kabul ediliyor. Her öğün tabağınızın yarıdan fazlası tam tahıllı
ürünlerle dolu olmak zorunda. Geriye kalan kısmı ise sebze, deniz
ürünleri ve çorbalarla doldurabilirsiniz.
Japon diyeti menüsünde rafine edilmemiş pirinç, tam buğday, yulaf, karabuğday, arpa, darı, çavdar ve bulgur ağırılıklı olarak yer alıyor. Kushi diyetinde yenmemesi gerekenler ise avokado, patlıcan ve patates gibi kanın asitlenmesini sağlayan besinlerdir. Baklagillerden fasulyeyi bolca tüketebilirsiniz. Et de Kushi Diyeti’nde yenmemesi gerekenler arasında. Balık ve deniz mahsüllerini tüketirken
temiz deniz
ürünü olduğuna dikkat edilmelidir
Süt ve süt
ürünlerinin makrobiyotik beslenme programında tüketilmesinin hiçbir sakıncası yok. Kushi diyeti biraz vejeteryan birazda vegan. Kushi diyetinde en çok özen gösterilmesi gereken şey,
ürünlerin organik olarak tüketilmesi, sebzelerin
mevsimine uygun olarak pişirilmesi ve pişirme süreleridir.
Her öğün bir avuç fındık yiyebilirsiniz. Ayrıca badem, fıstık ve kestanede yemenizde bir sakınca yok. Meyve olarak elma, kayısı, kiraz, kavun, şeftali, armut, erik tüketebilirken; ananas ve mangodan uzak durulmalıdır.
Alkol ve suni tatlandırıcıların bu diyetin içinde asla yeri yok. İçecek olarak çekilmiş çekirdek kahve tercih edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder