Reklam Alanı

19 Ağustos 2012 Pazar

Mide Yanması İçin Ana Çözümler

Mide yanması uygunsuz bir yaşam tarzı ve bakteriyel enfeksiyon yoluyla herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu, kontrol edilebilir ve semptomlar önemli ölçüde yaşam biçimi ve bazı gıda alışkanlıkları değiştirerek azaltılabilir.

En sık mide ekşimesi sorunu yediğimiz gıdaların tür kaynaklanır. Sağlıksız ve yağlı besinler olması mide asit üretimini artırabilir. Aynı zamanda da mide ekşimesi neden sindirim sürecini yavaşlatır. Asit reflü veya mide ekşimesi muzdarip insanlar bu tür yiyeceklerden uzak durmak, böylece gıda maddeleri bu sorunu artırabilir olduğunu bulmaya çalışmalısınız. Sizin için daha kolay hale getirmek için, burada genellikle mide ekşimesi neden olabilir, bazı gıda maddelerinin bir listesi:

Meyve: turuncu gibi turunçgiller, limon asit üretimi neden olabilir. Bunların dışında, greyfurt, kızılcık ve suları da mide ekşimesi sorunu artırabilir.
Sebze: Domates doğada çok asidik olan bir sebzedir. Bu tür çiğ soğan, biber ve biberi gibi diğer sebzeler de kaçınılmalıdır.
Süt ürünleri: Süt gibi milk shake gibi öğeleri, ekşi krema, dondurma, yumurta, peynir Her tür de mide ekşimesi şansını artırır.
Etler: etler yağ içeriği çok yüksek ve hazmı çok zaman alır. Sığır eti gibi etleri kaçının, Buffalo kanatları, tavuk parçaları vb
Yağlı gıdalar: kızartılmış gıdalar, sindirim sistemi için iyi değildir. Bu, cheeseburger önlemek için patates ve kızarmış diğer fast food iyidir.
İçecekler: kafein gibi çay ve kahve içeren alkol, soda ve diğer içeceklerin aşırı alımının mide ekşimesi başlıca nedenleridir.
Çikolata: Eğer mide yanması şikayeti varsa herhangi bir biçimde tüketen çikolata, bunu yeme ve içme olarak, en iyi önlenir.

Bu sorunu önlemek için en iyi yolu şeker, yağ, baharat ya da kafein yüksek olan bu tür gıda kaçınmaktır. Tüm bu maddeler mide ekşimesi bilinen nedenleridir. Yavaş yiyin ve sindirim sistemini aksattığını önlemek için küçük porsiyonlara sahip çalışın.

0 yorum:

Yorum Gönder