Şaşılık sorunu husule geldiğinde aynı zamanda gözlerin bir tanesinde ya da ikisinde birden görme derecelerinde bozukluk olur. Peki şaşılık nasıl tedavi edilir? İşte şaşılığın tedavisi hakkında merak edilenler.
İçe, dışa ya da diğer yönlere doğru eşitli açılarda oluşan şaşılık, ekseri çocukluk yıllarında husule gelir ve yaşın ilerlemesiyle paralellik göstererek şaşılıkta ilerler.
Şaşılık tedavisinde hem yaşın hem de şaşılığın ne yöne olduğunun önemi büyüktür. Aynı zamanda görme bozukluğunun gözün kaymasından mı kaynaklandığı, yoksa gözün kaymasının mı görme bozukluğuna yol açtığı araştırılıp tedaviye başlanmaktadır.
İçe şaşılık söz konusu olduğu zaman hastaya uygun bir gözlük verilir. Eğer ki hasta gözlüğü taktığında şaşılık sorunu yok oluyor, gözlüğü çıkarttığında tekrar şaşılık husule geliyorsa gözlük tedavi uygun bir tedavidir. Ancak gözlüğü takmaya rağmen düzelmeyen şaşılık sorununda ameliyat kesin çözümdür.
Şaşılık sorunu göz tembelliğinden kaynaklı bir sorun ise, gözlük takmak yeterli bir tedavi olmayacağından, tembel olmayan gözün bir süreliğine kapatılması, tembel olanın görme derecesini arttırmaya etki edecektir. Genellikle çocuklar bu tür uygulamayı reddederler ancak ebeveynler bu konuda temkinli davranıp kapama tedavisini sürdürürlerse bir müddet sonra gözün görme derecesinde ilerleme kaydedilecek ve şaşılık problemi de ortadan kalkacaktır.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder