Reklam Alanı

17 Mart 2013 Pazar

Bebek maması alırken dikkat

Bebek maması alırken dikkat!

Bebek maması alırken dikkat
Bebek maması alırken dikkat

BPA bebek mamalarının teneke ve plastik kutularının kaplandığı son derece zararlı bir madde. TEB, BPA ile kaplanılan bebek maması teneke kutularının tehlikeli sonuçlar doğuracağına karşı uyardı

Bebek mamaları başta olmak üzere tüm ürünlerde, teneke ve plastik kutuların dayanıklılığını artırmak için kullanılan Bisfenol A (BPA) maddesi içermeyenlerin tercih edilmesi gerektiği bildirildi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Konseyi’nce yapılan yazılı açıklamada, bebek mamalarının koyulduğu teneke kutuların BPA ile kaplanmasının son derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

YASAĞA UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAK

Özellikle bebeklerin kullandıkları ürünler ile gıdayla temas eden bütün plastik ve benzeri ürünlerde BPA kullanılmasının yasaklandığı anımsatılan açıklamada, bu konuda denetimlerin en üst düzeyde tutularak yasağa uymayanların ağır biçimde cezalandırmaları istendi. Plastik maddelerin ve teneke kutuların dayanıklılığını artırmak için kullanılan ve yüzeyini kayganlaştıran polikarbon olan BPA maddesinin özellikle sinir sistemi üzerinde etkileri bulunduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sadece biberon, emzik ve mama kutularında bulunmayan BPA aynı zamanda, damacana gibi içecek ve gıdalarımızın temas ettiği hemen her şeyde bulunuyor. Söz konusu maddenin özellikle sıcak yiyecekler ve içecekler ile temasa geçtiğinde daha da tehlikeli hale geldiğini hatırlatmak isteriz.

'BPA İÇERMEZ' YAZISINA BAKIN
Halk ve çevre sağlığına zararlı sonuçları olan bu maddeyi içeren tüm ürünlerin kullanımının yasaklanması kararlarının uygulanması ve denetiminin sağlanması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı harekete geçmeye, basın mensuplarını da konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz.

Halkımızı da BPA’lı ürün kullanmamaları ve ambalajların üzerinde 'BPA free’, ’BPA 0’ ya da ’BPA içermez’ yazıyor olmasına dikkat etmeleri yönünde uyarıyoruz." Açıklamada, daha ucuz ve çok üretim adına halk sağlığını tehdit eden, ekolojik dengeye zarar veren her türlü uygulamanın durdurulması için, TEB’in her zaman üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceği belirtildi. POSTA


6 yorum:

  1. Hurгаh, that's what I was exploring for, what a information! present here at this weblog, thanks admin of this site.

    Take a look at my web-site ... graficalibre.org

    YanıtlaSil
  2. Home Made Skin Tag Removal - 5 Tips For Home Skin Tags
    Removal Do you have problems with skin tags and don't know what to do. An individual can develop anywhere from 1 to well over 100 skin tags. You will find that your custom shapes are now available from the shape menu when you have the Custom Shape Tools selected.

    my web blog; removing skin tags with nail polish

    YanıtlaSil
  3. So, start today and rid yourself of those annoying and unsightly growth.
    Do this method up to four times a day until the
    skin tag falls off. You will find that your custom shapes are now available from the shape menu when you have the
    Custom Shape Tools selected.

    Feel free to visit my web-site :: Pictures of Skin tags on dogs

    YanıtlaSil
  4. This page talks about several effective ways through which you can get rid of skin tags.
    If you carefully read all of the directions on the package, you can freeze
    off your skin tags without feeling any pain and they'll be quickly eliminated. You might notice some swelling in different parts of your body.

    Take a look at my web site; Skin tags in mouth

    YanıtlaSil
  5. Home Made Skin Tag Removal - 5 Tips For Home Skin Tags Removal Do you have problems with skin tags
    and don't know what to do. If you carefully read all of the directions on the package, you can freeze off your skin tags without feeling any pain and they'll be quickly eliminated.

    The skin tags will be cut with a method that is in accordance with their location on
    the body and size.

    Feel free to surf to my web-site :: pictures of skin tags on face
    :: www.mgcc.co.uk ::

    YanıtlaSil
  6. I have more confidence than ever, feel absolutely great,
    and wake up everyday with a smile on my face. More Workouts: One needs to tone
    up the extra weight one gains so that one doesn't end up obese. How to gain weight for skinny guys is about attitude, exercise, nutrition, and rest.

    Feel free to visit my web site ... how to gain weight women ()

    YanıtlaSil