Reklam Alanı

23 Şubat 2013 Cumartesi

Astım Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi Şifalı Bitkiler ve ilaçları

Astım, Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi ve ilaçları
Astım, Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi ve ilaçları hakkında bilgiler.

Astım yani nefes darlığı hastalığı nefes alma esnasında alınan havanın alveol denilen hava boşluklarına iletimini sağlayan hava yollarında tıkanma, daralma ve hava akımındaki zorluklar ile açıklanabilecek bir hastalıktır.

Astım hastalığının tedavisi için hastalar çeşitli ilaçları kullanır. Astım hastalığı olan kişiler aniden gelebilecek bir astım nöbeti sırasında dik oturmalı ve karınlarını biraz öne çıkarmaları tavsiye edilir. Nefes alış esnasında akciğerdeki hava keseciklerinin çökmesini engellemek için hasta dudaklarını sivriltmelidir. Tedavi için düzenli nefes ve soluk almak çok önemlidir. Astım hastaları için çok soğuk havalar tehlikelidir, dışarı çıkmamaları tavsiye edilir. Eğer nefes darlığı, astım hastaları çok soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalırlar ise burunlarını bir atkı vasıtası ile kapatmalı ve düzenli bir şekilde nefes almalıdırlar.




Astım tedavisi, Astım ilaçları nelerdir?

Astım tedavisi için öncelikle doktorunuza başvurmalısınız, alternatif destekleyici tedaviler, astım ilaçları gibi ürünler doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Astım için şifalı bitkiler ve pratik şekilde hazırlanabilen şifalı bitkisel formüller

Astım, nefes darlığı için yaklaşık 1 su bardağı kaynar suya 10 gr kadar ısırgan yaprağı eklenir, 10 dakika bekletip demlettikten sonra içilir, bu ısırgan otu çayı günde 2-3 bardak içilebilir.

Öksürük otu çayı da astım için faydalı ve yararlı şifalı bitkiler arasındadır. Günde 1-2 bardak içilebilir, sinirli ot, kekik karışımı ile birlikte de kullanılabilir.

Ayva yaprağı da astım yani nefes darlığı için faydalıdır. 1 su bardağı suya 5-6 gram ayva yaprağı 8-9 dakika kaynatılıp günde 1-2 bardak içilebilir.

Astım, nefes darlığı için karanfil, karabiber, zencefil, tarçın, ısırgan otu, ayva yaprağı karışımı ile yapılan çayların faydalı olduğu belirtilmektedir.

Astım için diğer faydalı şifalı bitkiler

Domates

Domates içerdiği yüksek c vitamini barındıran sık kullandığımız sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında bulunan şifalı sebzeler arasındadır. Yapılan çalışmalar ve araştırmalara göre günde alınan ortalama 1000 mg c vitamininin bronşiyal spazmlara, göğüs hırlamasına, astım krizlerine, burun tıkanıklığına, solunum yolu enfeksiyonlarına ve göz sulanmasının ortadan kaldırılması için oldukça faydalı olduğu belirtilmiştir. Bu yüzden c vitamini deposu olarak sayabileceğimiz şifalı bitkiler den olan domates bir nevi ilaç görevinde, astım için yararlı bitkilerdendir.

Çay, Kafein, Çikolata, Kahve

Çay, çikolata, kahve gibi içecekler bitkilerden üretilir. Bu yüzden bitkisel ürünler arasında yer alabilirler, bu ürünler kafein içerir. Kafein içeren ürünler astım için faydalıdır. Ancak doğal ürünler tercih edilmelidir. Aşırı tüketilmemelidirler. Kafein fazlalığı ile sinir ve uykusuzluk oluşur.

Bir önceki yazımızda Alzheimer hastalığı ve belirtileri, Alzheimer nedir?  konusu ile ilgili bilgiler verdik.




0 yorum:

Yorum Gönder