Reklam Alanı

23 Şubat 2013 Cumartesi

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler, hamile resimleri, beslenmeHamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hamile bayanların araştırması gereken konulardan olan hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler konusu üzerinde durulması gereken ayrıntıları içerir. Annelik çok kutsaldır, bunun sorumluluğunu ve duygusunu hissetmeye başlamış olan bayan, doğal olarak hamilelik bilincinde hareket etmeye başlar.

Aile unsuru için çok önemli olan hamilelik, anne ve babanın omuzlarına yükleyeceği sorumluluk duygusu ve buna bağlı gelişen uzun bir süreç olduğu için hamilelik süresince dikkatli ve bir çok konuda araştırmacı olmak gerekmektedir.

Anne adayı çocuğunun sağlığı için sadece kendisini değil, hamile kadın karnındaki çocuğunu da düşünerek hareket etmeli, hamilelik süresi boyunca buna göre hareket etmelidir. Çok kilo alıyorum diye doktorunuzdan habersiz diyet vb. konulara girmeniz tavsiye edilmez.  Herhangi bir ağrı durumunda doktorunuz ile irtibatta olmanız yararınızadır. Hamilelik süresince kilo alımı gayet normaldir. 10-15 kg kadar kilo alımı olabilir.(Kişiden kişiye değişebilir.)


Hamile olan bir bayan sorumluluk ve annelik duygusunu hissetmeye başladığı andan itibaren üzerindeki sorumluluğun getirmiş olduğu bazı kurallara uymak zorundadır, hamilelik öncesi yaptığı her şeyi hamilelik süresince yapamıyacağının farkında olmalıdır, sigara ve içki gibi alışkanlıkları var ise kesinlikle bırakmalıdır. Parfüm, makyaj malzemeleri ve diğer kozmetik ürünlerinde de bebeğinizin sağlığı için aşırıya kaçmamak hamilelikte dikkat edilmesi gereken önemli faktörlerdendir.

Örnek bir hamilelik evreleri görüntüsü.

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler, hamile resimleri, beslenme,Hamilelikde 14. hafta, 22. hafta, 26.hafta, 32. hafta, 36. hafta ve 38. hafta  evrelerinde oluşan fiziksel değişim.
Hamilelikde 14. hafta, 22. hafta, 26.hafta, 32. hafta ve 38. hafta evrelerinde oluşan fiziksel değişim.

Hamilelik de beslenme çok önemlidir, hamilelik süresi boyunca alınan gıdalara dikkat edilmelidir. Taze, temiz yıkanmış sebze ve meyve tüketimi, dengeli ve bol miktarlarda sıvı tüketimi(su ağırlıklı), protein bakımından zengin olan yumurta, süt, peynir gibi besinler tüketilmeli, günlük protetin ihtiyacı bu tür besinler ile karşılanmalıdır. Çok kilo alıyorum diye diyet vb konulara girilmemelidir. Ayrıca fazla olmamak şartı ile doktorunuza danışarak yararlı ve faydalı şifalı bitkiler de tüketilebilir.

Uzun ve güzel bir süreç olan hamilelik süresi sonucunda annelik duygusunu yaşayacak olan anne adaylarına sağlıklı günler, doğacak çocuklarının sağlıklı ve hayırlı olmalarını diliyoruz.

Bir önceki yazımızda, Baş Ağrısı Nedenleri, Baş Ağrısı Nasıl Geçer? konusu hakkında bilgiler içeren makalemizi takipçilerimize sunduk.




0 yorum:

Yorum Gönder