Reklam Alanı

23 Şubat 2013 Cumartesi

Alzheimer hastalığı ve belirtileri Alzheimer nedir

Alzheimer hastalığı ve belirtileri,  Alzheimer nedir?Alzheimer hastalığı ve belirtileri, Alzheimer nedir?

Alzheimer hastalığı genellikle çok sık görülen bunama yani demans nedenidir.


Bunama yani demans beyin hücrelerinin zarar görmesine ve kaybına yol açan rahatsızlığın sık görülen belirtileri şeklinde tanımlanabilir. Alzheimer belirtileri arasında hafıza kaybı, düşünme ve buna bağlı yorumlamada bozulma, davranış ve kişilik değişikliği, bir konu hakkında konuşurken doğru kelime bulma sıkıntısı, bazı işlemlerde işlemi doğru sırada yapamama gibi durumlar gösterilebilir.

Bu belirtiler zamanla daha da ilerler ancak bu durum hastadan hastaya göre değişebilir, hasalığın ileri evrelerinde hastanın normal günlük yaşamlarını sürdürmeleri zorlaşır, bakım ve ilgi konusunda başkalarına bağımlı bir duruma gelirler.


Alzheimer yardımcı tedavisi için şifalı bitkiler nelerdir?



Alzheimer hastalığı için kullanılabilecek bitkilerden birisi biberiyedir. Biberiye içerisinde güçlü antioksidanları barındırır, bu antioksidanlar arasında en etkili antioksidan biberiye asididir.

Biberiye yağı, rezene, melisa, adaçayı Alzheimer için faydalı bitkilerdir.

Ayrıca biberiyenin yararları arasında sayabileceğimiz çok önemli bir özellik olan hafıza güçlendirici etkisi, alzheimer tedavisi için etkili bir destektir.



Alzheimer hastalığı ve belirtileri,  Alzheimer nedir?

Karahindiba bitkisinin çiçekleri lesitin ve kolin kaynakları bakımından oldukça zengindir.

Söğüt, salix olarak da bildiğimiz söğüt araştırmalar sonucunda artrit hastalarının çok fazla anti inflamatuar kullanmaları sonucu alzheimer a yakalanma oranlarının çok az olduğu ortaya konulmuştur.

Söğüt kabuğunun aspirine eşdeğer olduğu bilinmektedir ancak asprine alerjisi olanların söğüt kabuğunu kullanmamaları gerekir., söğüt kabuğu anti inflamatuar bakımından oldukça zengindir. Söğüt kabuğunun da Alzheimer a karşı faydalı olduğu belirtilmektedir.

Bakla taneleri lesitin açısından zengindir, Alzheimer faydalıdır.

Konu hakkında yapılan araştırmalara göre östrojenin hafıza güçlendirme etkisi olduğu ve Alzheimer hastalığı olan kişileri ruhsal bakımından da güçlendirdiği belirtilmiştir.

Adaçayı, adaçayı aynı biberiye de olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça zengin bir şifalı bitkidir, ancak kullanırken dikkatli olunması gerekir, Adaçayı yüksek dozlarda alınması durumunda bir çarpıntıya neden olan “thujone” adında bir madde içerir.

Çemen otu yaprakları kolin bakımından oldukça zengindir. Kolinin alzheimer önleme de ve tedavisinde önemli etkileri vardır.

Bir önceki yazımızda öksürük için şifalı bitkiler hakkında bilgiler vererek öksürük için yararlı olabilecek şifalı bitkileri takipçilerimize sunduk.



0 yorum:

Yorum Gönder