Reklam Alanı

23 Şubat 2013 Cumartesi

Polikistik Over Sendromu Nedir Polikistik Over Tedavisi

Polikistik Over Sendromu Nedir? Polikistik Over TedavisiPolikistik Over Sendromu Nedir? Polikistik Over Tedavisi
Polikistik over, fazla sayıda kist barındıran yumurtalık dokusu olarak adlandırılır.  Polikistik over hastalığı için ilk önerilen şifalı bitkiler karışımlarından olan soğan kürü kullanmadan önce bu hastalığın ne olduğunu ve belirtilerini okumanızı, kullanmayı düşündüğünüz destekleyici gıdaları, bitkileri doktorunuza danışarak tüketmenizi tavsiye ederiz.  Doktorunuza danışarak yapacağınız uygulamalar sağlığınız ve hastalığınızın tedavisi için çok önemlidir.

Polikistik over sendromu sebebi kesin olarak açıklanamayan bir yumurtlama bozukluğudur. Sendromda her siklusta gelişimini tamamlamış follikülün çatlaması gerekirken gelişiminin tamamlanması sebebi ile yumurtalık hücresi içinde kistlerin oluşmasına yol açar.





Solda Normal Over, Sağda Polikistik Over



Kadında yumurtlama bozukluğu bazı problemleri beraberinde getirir;


  • Yumurtlama döneminde salgılanan progesteron hormonunun üretiminin bozulması, siklusun uzun sürmesi, adet gecikmesi ve düzensiz adet kanamalarına neden olur.

  • Çatlamayan folliküller yüksek oranda erkeklik hormonu üretir. Yüksek oranda üretilen erkeklik hormonu kadında aşırı tüylenmeye ve aknelerin oluşmasına yol açar.

  • Yumurtlamanın olmaması kadında kısırlık probleminin ortaya çıkmasına yol açarken gebeliğin oluşma ihtimalinde düşük şansı çok yüksek olur.

Polikistik over belirtileri

Polistik over (PCOS)hastalığının belirtileri her kadında farklı çeşitlerde kendini göstermektedir. Çok nadir durumlarda şiddetli belirtiler gözlenirken hafif seyreden belirtiler ile karşı karşıya kalınabilir.

Polikistik Over Sendromunun Diğer Belirtileri


  • Obezite (şişmanlık)

  • Ciltte yağlanma

  • Saçlarda kepeklenme

  • Kısırlık

  • Kolesterol yükselmesi

  • Yorgunluk hissi

  • Yüksek kan basıncı

  • Tüylenme(Erkek tipi)

Bu sayılan belirtilerden bir ya da birkaçının bir arada görülmesi ve hormon seviyesinin araştırılması ile hastalığın tanısı kolaylıkla konulmaktadır. Tanı konulmasında bir diğer önemli ayrıntı da ultrasonografi yardımı ile PCO görüntülenmesidir. Yumurtalıklarda PCO saptanması adeti düzenli olan kadınlarda çok nadir görülür. Ayrıca ultrasonografi ile PCO tanısı konulamayan hastalarda laboratuar testleri ile de tanı konulabilir.

Polikistik Over Sendromu Genetik midir?

Polikistik over sendromu genetik bir hastalık olarak düşünülmektedir. Ailesinde polikistik over sendromu olan kişilerin polikistik overe yakalanma ihtimali % 50 civarındadır.

Polistik over Nasıl Ortaya Çıkar?

Polikistik over sendromu adet kanamalarının ilk başladığı ergenlik döneminde ortaya çıkabilir. Polikistik over doğurganlık çağındaki kadınların yaklaşık % 3 – 5’ ini etkiler. Bu dönemde polikistik over sendromunda en önemli uyarı adet düzensizliğidir. Bazı kişilerde hiç adet görmeme ya da gecikmeli adet görme gibi bir sorun saptanabilir. Gecikmeli adet döngüsünün ardından gelen kanamalar yoğun ve uzun süreli olur. adet kanamalarında oluşan problemler yumurtlamada bir bozukluk olduğunun göstergesidir. Eğer polikistik over belirtilerinin kendinizde olduğunu düşünüyorsanız polikistik over  tedavisi için bir doktora başvurmanızı öneririz.

Polikistik over hastalığı için önerilen şifalı bitkiler

Polikistik over yumurtalık kisti rahatsızlığı için ahmet maranki ve ibrahim saraçoğlu gibi şifalı bitkiler alanında yazıları bulunan kişiler tarafından genellikle soğan kürü önerilmektedir. Sitemizde soğan kürü ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir önceki yazımızda a vitamini faydaları, hangi besinlerde bulunduğu ve eksikliğinde neler olabileceği konusunda bilgiler verdik.



0 yorum:

Yorum Gönder