Reklam Alanı

23 Şubat 2013 Cumartesi

Keten Tohumu Faydaları

keten-tohumu-kahverengi-sari-ketenKeten Tohumu Faydaları
Keten Tohumu faydaları açısından bilinen bir şifalı bitkidir. Keten tohumu içerdiği omega 3, 6, 9 vitaminleri sayesinde yararlı şifalı bitkiler arasındadır.

Keten tohumu faydalı ve yararlı bir şifalı bitkidir. Şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip keten bitkisi, tohumu ile şifa dağıtır.

Keten tohumunun iki çeşidi vardır, yukarıdaki resimde belirttiğimiz gibi bunlar sarı ve kahverengi renktedir, özellikle ibrahim saraçoğlu hayat kürleri programında sık sık vurguladığı kahverengi renkte olan keten tohumu tüketilmelidir. Kahverengi olan keten tohumunda omega 3, omega 6, omega 9 gibi vitaminler mevcuttur.

Keten tohumu faydaları nelerdir?


Keten tohumu ve yağı faydalıdır. Keten tohumu sindirim problemi olanlar için yararlı bir şifalı bitkidir. kabızlık şikayeti çekenler keten tohumunu tüketebilirler. Balık sevmeyen kişiler keten tohumunun içerisinde bulunan omega 3, omega 6 ve omega 9 vitaminlerini balık yerine keten tohumundan alabilirler. Balıkda bulunan vitaminlere alternatif olabilecek şifalı bitkiler arasında keten tohumu önde gelir.

Kronik öksürük ve bronşite faydalı bir şifalı bitki olduğu bilinmektedir. İdrar artırıcı özelliği de bilinen etkilerindendir.

Keten tohumunun yararları

 keten tohumu, keten tohumu faydaları, keten tohumu yağı

keten-tohumu-keten-tohumu-faydalari-yagi
keten-tohumu-keten-tohumu-faydalari-yagi



Keten tohumu nasıl tüketilmelidir?

Keten tohumu yutulmamalıdır. Keten tohumun yararlarından ve faydalarından yararlanmak istiyorsak, ağzımızda çiğneyip yada öğütüp, ezip tüketmeliyiz. Ancak kesinlikle çekilmiş, ufalanmış şekilde satılan keten tohumlarını tüketmemeliyiz, çünkü çekilmiş keten tohumları, keten tohumunun içerisinde bulunan yağlar nedeniyle bozulabilir, zararlı bir duruma da gelebilir.

Ayrıca 1 çorba kaşığı keten tohumu 3 fincan suda kaynatılarak (10 dakika) suyu içilir, buharı burundan alınır, bu öksürüğe, nezleye ve üşütmeye faydalı olduğu  bu konuda araştırması olan kişiler tarafından belirtilmiştir.

keten tohumunu çocuklarınıza yedirmek istiyor ancak başaramıyorsanız, yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz.

Uyarılar:

Keten tohumunu küçük yaştaki çocuklarınıza vermeyiniz , eğer vermek istiyorsanız çok az miktarlarda veriniz.

Keten tohumu hamile ve emziren bayanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmez. Bu konuda yeterli bilgi yoktur.

Kullanımı abartılmamalıdır. 

Keten tohumunun fazla tüketimi tavsiye edilmez, sakıncalıdır, hastalığınız ile ilgili doktorunuza danışmadan kullanmayınız.








0 yorum:

Yorum Gönder