Reklam Alanı

26 Şubat 2013 Salı

Uykuyu Ençok Neler Bozar

Uyku Bozucular!

Gözüme çarpan çok faydalı olabilecek bir makaleden yola çıkmak istedim bugün. Ben de özellikle geceleri çok fazla uyanan, kaliteli uyku konusunda bazı gecelerde sıkıntı çeken biriyim. Benim gibi başkaları da vardır biliyorum. Özellikle daha iyi uyumak ve daha dinç olmak istiyorum diyenler bence okumalı. (Ana kaynak için tıklayınız)

Gün içinde yorgun hissettiğiniz oluyor mu? Kronik anlamda uyku probleminiz olabilir, diyor uzmanlar. Tabii ki sizin kontrolünüz dışında sıkıntılardan kaynaklı olabileceği gibi, kendi elinizde uykunuzu bölüyor da olabilirsiniz. Peki nasıl?

.

Devamı Oku ...

23 Şubat 2013 Cumartesi

Güzel Bir Nefes

Güzel Bir Nefes

Bugünkü konu ağız sağlığı ile ilgili. Çeşitli sebeplerden dolayı nefeste koku oluşabiliyor. Bu birçok insanın başına gelebilecek durumlardan biri. Bunun nasıl önlenebileceği ile ilgili bir yazıya rastladım, oradan özet geçmek istedim bugün.

Enteresan bir bilgi şöyle diyor; vücuttaki tüm hücrelerde bulunan bakterilerden daha fazla ağzımızda bakteri var. Pek iyi haber değil gibi. Buna en iyi önlem klasik, en az iki kez diş fırçalamak, bir defa da diş ipi kullanmak. Diş fırçaladıktan sonra dili de hafiften fırçalamak gerekiyormuş çünkü orada da bakteriler yaşamakta. Ben şahsen unutuyorum dil fırçalamayı, o yüzden alışkanlık yapmak mantıklı geldi.

.

Devamı Oku ...

D Vitamini Faydaları Nelerde Hangi Besinlerde Bulunur

D Vitamini Nelerde Hangi Besinlerde BulunurD Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?
D Vitamini Nedir? Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?

D vitamini, yağda erir. Özellikle çocukların büyümede ihtiyaç duydukları vitamindir. D Vitamini, güneşten sağlanabildiği gibi besinlerle de karşılanabilir. Güneşten 10 – 15 dakika yararlanarak yazın depoladığımız D Vitaminine tam 6 ay gereksinim duymayız. Güneşten her zaman sağlanamayacağı bilindik bir gerçektir birazdan bahsedeceğim yiyeceklerden de karşılanabilir. Ayrıca ten rengine göre daha fazla güneş almak gerekebilir.

.

Devamı Oku ...

C Vitamini Faydaları Nelerde Hangi Besinlerde Bulunur

C Vitamini Nelerde Hangi Besinlerde BulunurC Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?
C Vitamini Nedir? Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?

C Vitamini, suda eriyen ve çok faydalı bir Vitamindir.

Diğer adı askorbik asit olan C Vitamini, skorbüt hastalığına tedavi bulmak amacıyla çok uzun yıllar süren araştırmalar sayesinde bulunmuştur. Adının anlamı da “anti-scurvy” yani “skorbüt’e karşı” denebilir. Hastalığı tedavi etmeyi başardığı için konulmuştur.

Birçok bitki ve hayvan glikozdan kendilerine C Vitamini üretebilmektedir. İnsanlar ve kendi C Vitaminini üretemeyen diğer canlılar bu vitamini dışarıdan almaktadırlar.

.

Devamı Oku ...

B1 Vitamini Faydaları Nelerde Hangi Besinlerde Bulunur

B Vitamini Nelerde Hangi Besinlerde BulunurB1 Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?
B1 Vitamini Nedir? Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?

Diğer adı Tiamin olan B1 Vitamini, ilk keşfedilen B Vitaminidir ve 1926 senesinde saf olarak bulunmuştur. 1936 senesinde de suni olarak üretilmeye başlandı. Suda erimektedir. Dayanıksız bir vitamin olan B1 Vitamini kafein, antibiyotik ve alkol gibi kullanımlarda etkisiz hale gelmektedir.

Günlük alınması gerekmektedir çünkü kalp, karaciğer ve böbreklerde az miktarda depolanabilir. Fazlalığı ise yemekten 3 saat sonra idrarla beraber, dışarıya atılmaktadır.

.

Devamı Oku ...

A Vitamini Faydaları Nelerde Hangi Besinlerde Bulunur

A Vitamini Nelerde Hangi Besinlerde BulunurA Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?
A Vitamini Faydaları, Nelerde, Hangi Besinlerde Bulunur?

Diğer vitaminlere istinaden suda değil, A Vitamini; yağda çözünür.

A Vitaminin Vücuda Etkileri

Güneşten zarar gören ya da akneli ciltlerin yanında, son yıllarda cilt kanseri tedavisinde de adından sıkça bahsedilmektedir.

Sıcak yaz günlerinde, güneşin zararlı ışınlarının, olumsuz etkilerinden korur, körlüğü ve diğer çeşitli göz problemlerini önler. Kemik gelişimi, cilt sorunlarının engellenmesi ve üremede etkin rol oynar. Sindirim sisteminde oluşabilecek sorunların tedavisini sağlarken, mevsimsel hastalıkların oluşmasını engellemektedir.

.

Devamı Oku ...

Polikistik Over Sendromu Nedir Polikistik Over Tedavisi

Polikistik Over Sendromu Nedir? Polikistik Over TedavisiPolikistik Over Sendromu Nedir? Polikistik Over Tedavisi
Polikistik over, fazla sayıda kist barındıran yumurtalık dokusu olarak adlandırılır.  Polikistik over hastalığı için ilk önerilen şifalı bitkiler karışımlarından olan soğan kürü kullanmadan önce bu hastalığın ne olduğunu ve belirtilerini okumanızı, kullanmayı düşündüğünüz destekleyici gıdaları, bitkileri doktorunuza danışarak tüketmenizi tavsiye ederiz.  Doktorunuza danışarak yapacağınız uygulamalar sağlığınız ve hastalığınızın tedavisi için çok önemlidir.

Polikistik over sendromu sebebi kesin olarak açıklanamayan bir yumurtlama bozukluğudur. Sendromda her siklusta gelişimini tamamlamış follikülün çatlaması gerekirken gelişiminin tamamlanması sebebi ile yumurtalık hücresi içinde kistlerin oluşmasına yol açar.

.

Devamı Oku ...

Meme Kanseri Belirtileri ve Erken Tanının Önemi

Meme Kanseri Belirtileri ve Erken Tanının ÖnemiMeme Kanseri Belirtileri ve Erken Tanının Önemi
Meme kanserinin en çok görülen belirtisi memede oluşan ve ağrıya sebep olmayan kitledir. Fakat meme kanserinde hastaların % 10’ luk civarında kitle oluşmadan ağrı hissedilebilir.

Meme kanserinin belirtileri ise;


  • Meme dokusu içinde elle fark edilebilen sertlik ya da şişlik

  • Koltuk altında şişlik ya da kitle

  • Memede normalde olmayan ağrı

  • Meme yapısında bozukluk( çukurlaşma, şişlik)

.

Devamı Oku ...

Kadınlarda Adet Düzensizliği

Adet Düzensizliği Adet Düzensizliği
Adet kanamasının doğal bir şekilde, normal şartlar içerisinde olmadığı durumlara adet düzensizliği adı verilir. Normal adet, bayanların ortalama olarak 28 günde bir gördükleri ve 2 – 7 gün devam eden 20 – 60 ml kan kaybına uğradıkları bir kanamadır. Adetin ilk günü ile diğer adetin ilk başladığı güne adet döngüsü(siklus) adı verilir.

Her kadın adetten sonra yeni adet döngüsünde bazı hormonların yardımı ile yumurtalıklarda yumurta oluşturur ve rahim içi katmanın hamilelik için gelişmesini sağlar.

Ancak o ay itibari ile gebelik oluşmamış ise hormonların düşmesi ile rahim içi tabakası dökülür. Rahim içi tabakanın dökülmesi ile adet kanaması oluşur. Adet kanamasının normal şartlarda olmadığı durumlara adet bozukluğu adı verilir.

.

Devamı Oku ...

Bayanlarda Adet Gecikmesi

Adet GecikmesiAdet Gecikmesi
Adet gecikmesinde 1 – 2 günlük gecikmeler normal kabul edilmektedir. Ancak daha uzun süreli gecikmelerde şayet hamilelik yok ise hormonal problemler incelenmelidir.  Adet gecikmesi kadınları kaygılandıran kadın hastalıklarındandır.  Adeti düzenli devam eden bir kadında adet döngüsü fizyolojik bir şekilde 21 – 35 arasında değişkenlik gösterir.

Adet döngüsünün 35 günden fazla sürmesi söz konusu ise bu durum adet gecikmesi olarak adlandırılabilir. Fakat birkaç günlük gecikmeler problem olarak yorumlanmamalıdır. Yılda birkaç defa adet gecikmesi olabilir. Ancak bu durum birkaç ay devam ediyor ise mutlaka üzerinde durulmalıdır.

.

Devamı Oku ...

Adaçayı Faydaları

Adaçayı FaydalarıAdaçayı Faydaları
Adaçayı latince adı salvia officinalis olan genellikle çay şeklinde tüketilen şifalı bitkiler arasındadır. Adaçayı bazı bölgelerde dişotu veya meryemiye adları ile de tanınır.

Genel olarak ege ve akdeniz bölgesinde yetişmekte olan çiçekli ve oldukça hoş kokulu bir şifalı bitkidir. Ülkemiz Anadolu topraklarında yaklaşık olarak 85-90 civarı değişik türü bulunan adaçayı orta Avrupa, ve balkan ülkelerinde de bulunmaktadır.

Çiçekleri menekşe bitkisine benzemekte olan adaçayı bitkisinin çiçekleri yaz mevsiminde açar. Eskiden günümüze oldukça şifalı bir bitki olarak tanınan adaçayı halen şifasını koruyan, şifa dağıtan bir bitkidir. Bazı ilaçların içlerinde bile adaçayı ekstreleri bulunduğu görülmüştür. ht

.

Devamı Oku ...

Seboreik Dermatit Nedir

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik Dermatit Nedir?
Seboreik dermatit tedavisi mümkün olan bir tür cilt hastalığıdır. Hastalık bulaşıcı bir özelliğe sahip değildir. Ancak tedaviden sonra nüksetme olasılığı çok yüksektir. Fazla yağlanma ve yağ bezelerinin sayısının en fazla yer aldığı bölgelerde oluşan iltihaplar seboreik dermatit olarak adlandırılır. Özellikle derinin seboreik bölümlerinde yerleşen fakat neden dolayı oluştuğu tam olarak açıklanamayan kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Toplumda görülme sıklığı % 1 – 3 oranındadır. Bu hastalığın en fazla görüldüğü yerler, saç derisi, kulak arkası, burun etrafında, kaş ve gözler ve göğüs ortasıdır. Bu hastalıktan etkilenen alanlarda kızarıklık, yağlanma ve kepeklenme görülür.

Seboreik dermatit kimlerde daha sık görülür?

Genel olarak ergenlik döneminden sonra ortaya çıkar ve sürekli artış ve azalmalar ile devem eder. Ayrıca 20 – 40 yaş arasında ki erkeklerde görülme olasılığı daha yüksektir.

.

Devamı Oku ...

Alzheimer hastalığı ve belirtileri Alzheimer nedir

Alzheimer hastalığı ve belirtileri,  Alzheimer nedir?Alzheimer hastalığı ve belirtileri, Alzheimer nedir?

Alzheimer hastalığı genellikle çok sık görülen bunama yani demans nedenidir.


Bunama yani demans beyin hücrelerinin zarar görmesine ve kaybına yol açan rahatsızlığın sık görülen belirtileri şeklinde tanımlanabilir. Alzheimer belirtileri arasında hafıza kaybı, düşünme ve buna bağlı yorumlamada bozulma, davranış ve kişilik değişikliği, bir konu hakkında konuşurken doğru kelime bulma sıkıntısı, bazı işlemlerde işlemi doğru sırada yapamama gibi durumlar gösterilebilir.

Bu belirtiler zamanla daha da ilerler ancak bu durum hastadan hastaya göre değişebilir, hasalığın ileri evrelerinde hastanın normal günlük yaşamlarını sürdürmeleri zorlaşır, bakım ve ilgi konusunda başkalarına bağımlı bir duruma gelirler.

.

Devamı Oku ...

Astım Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi Şifalı Bitkiler ve ilaçları

Astım, Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi ve ilaçları
Astım, Nefes Darlığı Hastalığı Tedavisi ve ilaçları hakkında bilgiler.

Astım yani nefes darlığı hastalığı nefes alma esnasında alınan havanın alveol denilen hava boşluklarına iletimini sağlayan hava yollarında tıkanma, daralma ve hava akımındaki zorluklar ile açıklanabilecek bir hastalıktır.

Astım hastalığının tedavisi için hastalar çeşitli ilaçları kullanır. Astım hastalığı olan kişiler aniden gelebilecek bir astım nöbeti sırasında dik oturmalı ve karınlarını biraz öne çıkarmaları tavsiye edilir. Nefes alış esnasında akciğerdeki hava keseciklerinin çökmesini engellemek için hasta dudaklarını sivriltmelidir. Tedavi için düzenli nefes ve soluk almak çok önemlidir. Astım hastaları için çok soğuk havalar tehlikelidir, dışarı çıkmamaları tavsiye edilir. Eğer nefes darlığı, astım hastaları çok soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalırlar ise burunlarını bir atkı vasıtası ile kapatmalı ve düzenli bir şekilde nefes almalıdırlar.

.

Devamı Oku ...

Keten Tohumu Faydaları

keten-tohumu-kahverengi-sari-ketenKeten Tohumu Faydaları
Keten Tohumu faydaları açısından bilinen bir şifalı bitkidir. Keten tohumu içerdiği omega 3, 6, 9 vitaminleri sayesinde yararlı şifalı bitkiler arasındadır.

Keten tohumu faydalı ve yararlı bir şifalı bitkidir. Şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip keten bitkisi, tohumu ile şifa dağıtır.

Keten tohumunun iki çeşidi vardır, yukarıdaki resimde belirttiğimiz gibi bunlar sarı ve kahverengi renktedir, özellikle ibrahim saraçoğlu hayat kürleri programında sık sık vurguladığı kahverengi renkte olan keten tohumu tüketilmelidir. Kahverengi olan keten tohumunda omega 3, omega 6, omega 9 gibi vitaminler mevcuttur.

Keten tohumu faydaları nelerdir?

.

Devamı Oku ...

Öksürük için Şifalı Bitkiler

Öksürük için Şifalı BitkilerÖksürük için Şifalı Bitkiler
Öksürük özellikle kışın karşılaştığımız ama hemen hemen her zaman yaşayabileceğimiz bir rahatsızlıktır. Öksürük için şifalı bitkiler kullanılabilir. Kuru, balgamlı öksürük sıkıntı yaratacak durumlardır.

Öksürük tedavisi için şifalı bitkiler bulunmaktadır. Öksürük için şifalı bitkiler, öksürük tedavisinde kullanılan destekleyici ürünlerdir.

Öksürük nedenleri arasında tozlu ortamda çalışmak, balgam gibi nedenleri sayabilir, aşırı öksürüğü çeşitli hastalıkların belirtisi olarak görebiliriz.

Öksürük için şifalı bitkiler nelerdir?

Öksürük için şifalı bitkilerin başında bilindiği gibi şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan ıhlamur gelir, öksürük için şifalı bitkiler olarak nane, meyankökü, zencefil ve üzerlik otu tohumu öksürük ve kuru öksürük için şifalı bitkiler arasında sayabileceğimiz faydalı şifalı bitkilerdendir.

.

Devamı Oku ...

Diş Ağrısına Ne iyi Gelir Diş Ağrısı İçin Bitkiler

Diş Ağrısına Ne iyi Gelir? Diş Ağrısı İçin Bitkiler
Dişlerde meydana gelen çürük, kırılma gibi durumlarda şiddetli ağrılar yaşayabiliriz.

Diş ağrısı nasıl geçer? Nasıl giderilir?

Bu ağrılar insanın ruhsal olarak da sıkıntıya sokan ağrılardır. Özellikle 20 lik diş ağrıları ciddi acılar yaşatır. Diş ağrıları bazen uzun bir süre geçmez, işte tam bu noktada diş ağrısına ne iyi gelir diye araştırmaya başlarız, öncelikle uzun süren bir ağrınız var ise bir diş hekimine görünmelisiniz, çünkü burada yazacağımız öneriler sadece anı kurtaran bilgilerdir, kalıcı tedavi diş hekimleri tarafından yapılır. Diş ağrısı için şifalı bitkiler mevcutdur. Ahmet maranki diş ağrısı için sarımsak ve maydanoz önermektedir, maydanozu güzelce ezdikten sonra ağrıyan diş etrafına yavaş yavaş masaj yapar gibi sürmek gerekir, sarımsak da aynı şekilde güzelce ezilerek ağrıyan diş etrafına sürülmelidir. Bilinen bir tedavi yöntemi olan tuz tedavisi ile az miktardaki tuz ağrıyan dişe bastırılır ya da tuzlu su ile gargara yapılır.

.

Devamı Oku ...

Baş Ağrısı Nedenleri Baş Ağrısı Nasıl Geçer

Baş ağrısı genellikle herkesin karşılaşabileceği bir rahatsızlıktır. Baş ağrısı nedenleri arasında bir çok konu vardır. Peki baş ağrısı nasıl geçer? Bu yazımızda aradığınız bilgileri bulacaksınız.
papatya resimleri, papatya faydaları, papatya sakinleştirici, papatya baş ağrısı

Baş ağrısının nedenleri, sebepleri nelerdir?

Baş ağrısının birden çok nedeni, sebepleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları sinüzit, bademcik, grip, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, göz bozukluğu, beyne fazla kan gidişi, kabızlık, şeker hastalığı, karaciğer veya safra rahatsızlığı, dolaşım bozukluğu, solunum yetersizliği, menenjit, tifo, verem , aşırı üzülmek, aşırı üzüntü ve mide bulantısı da baş ağrısına neden olabilir.

Baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrısı insanı rahatsız eden, neredeyse uyutmayan bir rahatsızlıktır. Şiddetli, sürekli, gerilim tipi, küme gibi baş ağrısı çeşitleri vardır. Özellikle şiddetli baş ağrısı ve sürekli baş ağrısı ciddi sıkıntılar, stres yaşatır, bir daha yaşanmaması için dua edilir. Gebelikte de baş ağrısı yaşanabilir. Baş ağrısını nasıl geçer? Diye soruyorsanız, aşağıda belirtilen baş ağrısı için şifalı bitkiler önerilerine bakabilirsiniz.

.

Devamı Oku ...

En Yararlı Meyveler Sıralaması En Faydalı Şifalı Bitkiler

en faydalı meyveler, meyvelerin faydaları, yararlarıEn Yararlı Meyveler Sıralaması, En Faydalı Şifalı Bitkiler
Meyvelerin ve bitkilerin saymakla bitmeyecek derecede şifaları ve yararları bulunmaktadır.

Şifalı bitkiler, şifalı meyveler doğal olarak tüketilmesi gereken yiyeceklerdir.

en faydalı meyveler, yararlı meyveler



İbrahim Saraçoğlu Hayat Kürleri programında paylaştığı, En yararlı 15 meyve sıralamasını sizler için listeledik;

en faydalı 15 meyve, ibrahim saraçoğlu 15 meyve, en yararlı 15 meyve.

İşte en yararlı 15 meyve sıralaması:

.

Devamı Oku ...

Soğan Kürü Soğanın ve Soğan Suyu Faydaları

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Kürü Faydaları, Ahmet maranki soğan kürü tarifiİbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğanın ve Soğan Suyu Faydaları
Soğan kürü ve soğan suyu son zamanlarda İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki gibi şifalı bitkiler alanında bilgiler veren kişiler tarafından önerilen faydalı kürlerdendir. Soğanın faydaları göz önüne alındığında soğan kürünün, soğan suyu kürünün oldukça faydalı olmasını beklemek oldukça doğaldır.

Öncelikle bir uyarı ile konuya giriş yapalım, soğan kürü doğrudan, doktora gidilmeden bir tedavi yöntemi olamaz. Forumlarda soğan kürü kullanımı, aşırı kullanımı sonrasında rahatsızlanan kişiler olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden bir rahatsızlığınız var ve soğan kürü kullanmak istiyorsanız öncelikle doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Soğan oldukça faydalı bir şifalı bitkidir ancak herşeyde olduğu gibi kür şeklinde fazlası zarardır.

.

Devamı Oku ...

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler, hamile resimleri, beslenmeHamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hamile bayanların araştırması gereken konulardan olan hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler konusu üzerinde durulması gereken ayrıntıları içerir. Annelik çok kutsaldır, bunun sorumluluğunu ve duygusunu hissetmeye başlamış olan bayan, doğal olarak hamilelik bilincinde hareket etmeye başlar.

Aile unsuru için çok önemli olan hamilelik, anne ve babanın omuzlarına yükleyeceği sorumluluk duygusu ve buna bağlı gelişen uzun bir süreç olduğu için hamilelik süresince dikkatli ve bir çok konuda araştırmacı olmak gerekmektedir.

Anne adayı çocuğunun sağlığı için sadece kendisini değil, hamile kadın karnındaki çocuğunu da düşünerek hareket etmeli, hamilelik süresi boyunca buna göre hareket etmelidir. Çok kilo alıyorum diye doktorunuzdan habersiz diyet vb. konulara girmeniz tavsiye edilmez.  Herhangi bir ağrı durumunda doktorunuz ile irtibatta olmanız yararınızadır. Hamilelik süresince kilo alımı gayet normaldir. 10-15 kg kadar kilo alımı olabilir.(Kişiden kişiye değişebilir.)

.

Devamı Oku ...

Salatalık Maskesi ve Yüz Maskeleri

Salatalık Maskesi ve Yüz MaskeleriSalatalık Maskesi ve Yüz Maskeleri
Yüzdeki lekeler ve diğer cilt lekeleri için yüz maskeleri vazgeçilmez karışımlardır. Yüz maskeleri doğru uygulandıklarında faydası görülebilen yararlı uygulamalardandır.

Salatalık içerdiği vitaminler ve besleyici ögeleri ile başlı başına bir vitamin kaynağıdır. Salatalık şifalı bitkiler arasında oldukça önemli bir öneme sahip değerli bir sebzedir, cilt için oldukça yararlı bir bitkidir.

Yüz maskeleri bayanların güzellik ve cilt bakımları için kullandıkları oldukça yararlı karışımlardır. Özellikle salatalık maskesi çok yararlı bir bakım türüdür. Yüz sağlığı insanın psikolojik olarak da kendini iyi hissetmesi için oldukça önemlidir. Cilt sağlığına önem veren bireylerin kendileriyle daha barışık olduğu gözlemlenmektedir. Kolay ve pratik şekilde hazırlanabilen yüz maskelerinin çeşitli karışımlar ile farklı türleri vardır.

.

Devamı Oku ...

Soğuk Algınlığı

SOĞUK ALGINLIĞI
Soğuk algınlığı bir üst solunum yolu hastalığı olan ve virüs türü mikropların neden olabileceği bulaşıcı bir enfeksiyondur. Yaşamımızda birçok kez soğuk algınlığına yakalanırız. Soğuk algınlığı; boğaza, kulaklara, buruna, nefes borusuna, ses tellerine ve akciğerlere zarar verebilir. Soğuk algınlığına en çok yakalanan kesim çocuklardır.

Gerek dikkat edemediklerinden veya etmediklerinden gerekse bulunduğu kapalı ortamlardan ve yetişkinler kadar vücut dirençlerinin gelişmediğinden dolayı çocuklar soğuk algınlığı risk grubu içerisine girerler.

Soğuk Algınlığı Belirtileri

Mevsim geçişlerinde daha çok yakalanılan soğuk algınlığı; sık sık hapşırma, boğazda takılma hissi ve burunda akıntı şeklinde kendini gösterir. Çocuklarda bu duruma öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı, halsizlik, iştahsızlık ve kas ağrıları eşlik eder. Hastalığa yakalananlara ilk 2. Ve 4.günler arasında yaklaşılmaması gerekse de kuluçka evresinde bu durum belirti pek göstermediğinden mümkün olmaz.

.

Devamı Oku ...

Grip nedir Grip Tedavisi

Grip nedir?  Grip TedavisiGrip nedir? Grip Tedavisi
Virüslerle bulaşan ve viral bir hastalık olan grip, yakın temaslarla yani merhabalaşmalar, yakın konuşmalar ve öpüşme yoluyla geçen bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle nane limon gibi şifalı bitkiler ile üstesinden gelmeye çalıştığımız grip rahatsızlığını önlemede temizlik  en önemli yöntemlerin başında gelir.

Ellerin sık sık yıkanması, pis yerlere dokunulmaması yegane amaçtır. Özellikle de kalabalık bir ortamdaysanız, okulda, bir kafede, evde, toplu taşıma araçlarında daha çok dikkat edilmelidir. Bulaşıcı bir hastalık olması sebebiyle kişiler bu virüsü diğer insanlara geçirebilirler. Bu kapalı ortamlarda vakit geçiren insanlar, çocuklar, ileri yaşa erişmiş yaşlılar, kalp ve tansiyon hastaları daha büyük risk grubundadırlar.  Vücut direnci az olan insanlarla sağlık personelleri yine bu risk listesinin içindedirler.

.

Devamı Oku ...

Bademcik Nedir Bademcik Tedavisi

Bademcik Nedir? Bademcik TedavisiBademcik Nedir? Bademcik Tedavisi
Bademcik(tonsil) ağız bölgesinde dilin arka tarafında kalan bir çeşit lenf bezidir. Bademcik iltihabı genellikle 9 yaş altındaki çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Bademcik iltihabı hasta vücudunun kendini enfeksiyonlara karşı korumakta olduğunu da gösterir.

Bademcikler enfeksiyon ve iltihaplara bağlı olarak büyüyebilirler. Ancak ilerleyen yaşlarda küçülme gösterirler. Bademcik büyümeleri sürecinde eğer üst solunum yolunu daraltarak hastaya apne yani uykuda nefessiz kalma, nefes darlığı, horlama gibi sağlık sorunları yaşatacak seviyeye gelebilir. Bademcik şişmesi ve bu belirtiler gibi durumlarda bir kulak burun boğaz doktoruna başvurmak gerekmektedir.Ayrıca bademciğe yardımcı şifalı bitkiler önerilerini yazı sonunda inceleyebilirsiniz.

.

Devamı Oku ...

Astım Nefes Darlığı Nedir Alerjik Astım Tedavisi

Astım Nefes Darlığı Nedir? Alerjik Astım TedavisiAstım Nefes Darlığı Nedir? Alerjik Astım Tedavisi
Astım(asthma) yani nefes darlığı nefes alış esnasında hava solunum durumunun gerçekleştiği “alveol” olarak belirtilen hava boşluklarına iletimini sağlayan bu iletici hava kanallarında tıkanıklık, daralma ve bununla birlikte gelişen hava alışverişinde zorluklar yaşatabilen bir hastalıktır.

Alerjik Astım

Astımın alerjik olma durumuda vardır. Alerjik astım hastanın duyarlılık gösterdiği bir veya birden fazla alerjen etkenler olma durumudur. Evcil hayvanlar, ev tozu akarları, küfler, polenler ve benzeri etkenler hastanın duyarlı olduğu alerjenler arasındadır. Bu duyarlılıkların testi için alerji testi yapılabilir. Prick testi yani alerjik deri testleri yapılarak veya kandaki ige değeri ölçülerek duyarlılıklar konusunda bir fikir edinilebilir.

.

Devamı Oku ...

Akut ve Kronik Bronşit Nedir Bronşit Tedavisi

Akut ve Kronik Bronşit Nedir? Bronşit TedavisiAkut ve Kronik Bronşit Nedir? Bronşit Tedavisi
Bronşit(bronchitis) akciğerde bronşların iltihaplanması sonucunda nefes darlığı çekilmesine neden olan bir hastalıktır.

Kronik bronşit veya akut bronşit olarak iki çeşidi olan bu hastalığa soğuk yeme, soğuk içme, üşütme ve bulunduğunuz ortamdaki  kirli, tozlu hava, sigara ve buna bağlı virüsler veya bakteriler sebebiyet verebilir.

Akut Bronşit Nedir?

Akut bronşit belirtileri arasında halsizlik, burun akıntısı, öksürük gibi durumlar sayılabilir. Ağır soğuk algınlığına benzeyen belirtileri de bulunmaktadır. Akut bronşitin başlangıcında öksürük en temel belirtiler arasındadır. Hastalığın sürecine göre öksürük rahatsızlık verici seviyelere gelebilir.

.

Devamı Oku ...

Seboreik Dermatit Nedir

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik Dermatit Nedir?
Seboreik dermatit tedavisi mümkün olan bir tür cilt hastalığıdır. Hastalık bulaşıcı bir özelliğe sahip değildir. Ancak tedaviden sonra nüksetme olasılığı çok yüksektir. Fazla yağlanma ve yağ bezelerinin sayısının en fazla yer aldığı bölgelerde oluşan iltihaplar seboreik dermatit olarak adlandırılır.

Özellikle derinin seboreik bölümlerinde yerleşen fakat neden dolayı oluştuğu tam olarak açıklanamayan kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Toplumda görülme sıklığı % 1 – 3 oranındadır. Bu hastalığın en fazla görüldüğü yerler, saç derisi, kulak arkası, burun etrafında, kaş ve gözler ve göğüs ortasıdır. Bu hastalıktan etkilenen alanlarda kızarıklık, yağlanma ve kepeklenme görülür.

.

Devamı Oku ...

Sağlıklı Bir Meyve Tabağı

Sağlıklı Bir Meyve Tabağı

Misafirliklerde mi hep böyle oluyor bilmiyorum ama akşam yemeğinden hemen sonra şöyle bir meyve tabağı şovu yapılıyor. Tamam direk olarak benzemese de görüntü şöyle:


Meyvenin oldukça ilginç bir yeri var hayatımızda. Genelde çok tüketilmiyor ama tüketildiği zaman da allah ne verdiyse tüketiliyor. Şahsen gözlemim bu şekilde. Peki meyve nedir, ne işe yarar?

Meyvenin içinde lif, şeker, su, vitamin, bitkisel besleyiciler (ör: flavanoid) gibi öğeler var. Çok güzel. Aslında soru şu; neden meyve yiyoruz? Muhtemelen bu soruya kimi tadı güzel diye, kimi sağlıklı diye şeklinde cevap verecektir. Ben sağlık konusunu tartışmaya açacağım. Aslında bunu ben açmıyorum da zaten açık durumda. Özellikle üzerine gideceğim nokta ise fruktoz yani meyve şekeri. Yediğiniz her meyvenin içinde az ya da çok fruktoz mevcut.

.

Devamı Oku ...

Güç Sizin Kendinizde Zaten Mevcut

Güç Sizlerde Zaten Mevcut

Hayatınız boyunca bir şeyleri yapamayacağınız size kaç kere söylendi? Kaç kere hayır duydunuz? Okuduğum bir kitapta yazıyor (hangisiydi unuttum diye ismini yazamıyorum), 18 yaşımıza kadar yaklaşık 180bin defa hayır duyuyorken, birkaç bin defa evet duyuyoruz. Süper bir denge. Dolayısıyla zihnimiz ne yapamayacağımız üzerine gerçekten uzmanlaşmış durumda. 

Henry Ford uzun yıllar önce şöyle demiş: "Neyin yapılamayacağını bilmeme konusunda sonsuz kapasiteye sahip insanlar arıyorum." Hmm. Aynı Henry Ford; "bir şeyi yapabileceğinizi ya da yapamayacağınızı düşünüyorsanız, siz haklısınız." Henry Ford galiba düşünce gücünü çözmüş biri...

Bu konuya okuduğum bir makale sonrasında geldim. (kaynak linki) Gerçekten şu dakika hayretlere düşmüş durumdayım. Gerçi son zamanlardaki değişimim içerisinde bunun mümkün olabiliyor olması çok şaşırtmasa da heyecan verici...

.

Devamı Oku ...

Yüksek Kolesterol ve Statinler

Kolesterol ve Statinler

Başlık biraz akademik gibi oldu ama amacım gayet basit bir yazı yazabilmek. Ben şahsen hep merak etmişimdir kolesterol mevzusunu. Nedir? Ne işe yarar? Neden yükselince kıyamet kopuyor ve hemen statin denen ilaçları "ömür boyu" kullanmaya mahkum ediyorlar "hasta"ları? 

Kolesterol ile ilgili Memorial Hastanesi Kardiyoloji bölümüne yazdırılmış bir yazı şurada mevcut. Detay isteyenler için bu kaynak güzel görünüyor. Fakat bu yazıda yazan LDL ne kadar yüksekse kalp hastalığına yakalanma riski o kadar yüksektir gibi bir önermenin ciddi bir altyapısının olmadığını düşünüyorum. 

.

Devamı Oku ...

Birazda Kendinizi Dinlemek

Birazda Kendinizi Dinlemek

Bugün kaynağı kendim olan bir yazı yazıyorum. Bugüne kadar bize "kendini çok dinleme" tarzında telkinler verildi. Herhalde bunu duymayan yoktur. Fakat ben bu anlamda bu yazıda bir ayrım yapmak istiyorum. Amacım hastalık hastası moduna girmiş bireylerin varlığına katkıda bulunmak değil. 

İlk yazılarımdan birinde wellness kavramının ne olduğuna odaklanmıştım. Toplumda "wellness" eksikliğinin yol açtığı bazı sağlık sorunlar, genel olarak bambaşka nedenlere bağlanıyor. Bu konuyla ilk karşılaşmam Paul Zane Pilzer'ın "The new Wellness Revolution" adlı kitabını okuduğumda oldu ve bana o zaman, şu anda olduğu gibi çok mantıklı gelmişti.

.

Devamı Oku ...

Reklamları Yapılan Gıdalar

Reklamlar ve Gıdalar
Bugün son zamanlarda aklıma çok takılan bir konuyu ele almak istedim. Sağlıklı yaşam ile ilgili yeni yeni ortaya çıkan bilgilere baktığımda, bazı şeylerin toplumlarda nasıl geri döndürülebileceğini düşünüyorum ama henüz buna bir yanıt bulamadım. Çoğu insanın işi gerçekten zor, bunu kabullenip yola çıkmak lazım. 

Günümüzde zararlı olduğu bilinen pek çok şey var. Bunlardan bir tanesi olan sigara ile ilgili iyiliğini, kötülüğünü tartışmayacağım bazı uygulamalar yapılıyor. Bunun ana sebebi devletin bireylerin kara kaş ve gözüne hayran olması değil elbette. Örneğin devlet sigara fiyatlarına zam yapıyorsa, bunun ana sebebi devletin kasasından çıkan sigaraya bağlı sağlık harcamalarının (kanser tedavisi vs.) sigaradan elde edilen vergilerden düşük olmasıdır. Aklıma gelmeyen birkaç parametre daha olabilir ama günümüz ekonomik düzeni zaten bunu öngörüyor.

.

Devamı Oku ...

Sirkenin Bilinmeyen Faydaları

Sirkenin Faydaları
Sirkenin Bilinmeyen Faydaları

Üzüm sirkesi tam bir ilaçtır. İştah açıcı olarak, salata ve turşular içine dökülen sirkenin insan sağlığına sağladığı faydalar şu şekilde özetlenebilir;

• Yorgunluk ve uykusuzluk için yatmadan önce sirkeli su içilmesi,
• Boğaz ağrılarında, sirkeyle gargara yapılması,
• Nasırların ve sertliklerin üzerine, sirkeyle ıslatılmış ekmek konulması,
• Su ile kaynatılıp buharına durulursa baş ağrısı, astım ve cilt lekelerine iyi gelmesi,
• Güneş yağına sürülmesi,
• Bal karıştırılmış sirkeli su her gün içilirse, düzenli kilo verilmesi,
• Siğillere, sirke döküp üzerine kabartma tozu serpilir ve 15 dak. sonra toz silkelendiği
zaman,
• Kaşıntılara ve cilt çatlaklarına sirke sürülmesi,
• Sirkeli bezin mide üzerine konmasında bulantı ve kusmayı önlemesi,
• Sirkeli bezin varislere konması,
• Sirkenin orta dereceli yanıklarda da kullanılması,

.

Devamı Oku ...

Altın Çilek Sağlığa Faydaları

Altın Çilek Faydaları

Altın Çilek
zayıflamak için kullanılan bir meyvedir. Altın çileğin faydaları şöyle sıralanabilir:

Altın çilek neye iyi gelir

*Altın Çilek iyi bir Analjezik tir (ağrı kesici)
* Altın Çilek Astım önleyici dir.
* Altın Çilek Antibakteriyel özellik taşır
* Altın çilek Kanser durdurucudur
* Altın çilek Antikoagülan dır

.

Devamı Oku ...

HCG Damla İle Zayiflama

HCG Damla
HCG Damla İle Zayıflama
HCG damla zayıflama kullanılan çok pahalı bir iğne olduğu için ülkemizde ilk zamanlar bazı birkaç doktor tarafında sadece sayılı ünlülere uygulanmaktaydı. Yapılan iğneler sonucu ünlülerin kilo verdiği gözlemlendi. HCG damlaları ülkemize yabancı ülkeler tarafından getirilmekteydi. Dr. Simeons’un bulduğu HCG damlası tamamen %100 bitkisel bir karışımdır.

HCG zayıflama ilacı ilk çıktığı zamanlarda günde 3 sefer olmak üzere iğneler şeklinde yapılmaktaydı. Bu da zor bir durum olmaktaydı. Bu nedenden ötürü artık HCG bitkisel olarak zayıflamak isteyen insanlara sunulmakta. HCG damlasının en güzide özelliği olarak hap veya kapsül olmamasıdır. Bir damla şeklinde dilin altına doğru damlatılarak kullanılmakta. Bu sayede HCG damlası tükürük bezlerine herhangi bir zarar vermeksizin etkisini göstermekte.

.

Devamı Oku ...

22 Şubat 2013 Cuma

Menekşe Yağının Faydaları 2013

Menekşe Yağının Faydaları
Bitkiler âlemi, Rahman'ın bizlere sunduğu bir şifâ hazinesi...
Bu âlem ile olan dostluğum, çok eskilere dayanır...
Baharatlar, otlar, yapraklar, kökler, tohumlar... Herbiri ayrı ayrı pek çok derde deva vesilesi olmalarının yanısıra, belirli yaprakların otların vs.. belirli miktarlardaki karışımları da başka dertlere deva vesilesi oluyor..
İster hastalıklarımızın tedavisinde, isterse güzellik ve bakım amaçlı kullanalım, bitkiler ile uğraşmak, ekmek pişirmek kadar terapi etkisi yapıyor insana =)
Kaynayan bir kökün çıkardığı muazzam kokunun evi sarması, mevlidlerde yakılan tütsüler kadar rahatlatıcı oluyor..

.

Devamı Oku ...

Semizotunun Bitmek Bilmeyen Şifaları

Semizotunun Saymakla Bitmeyen Faydaları

Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

.

Devamı Oku ...

İşte Sigarayı Yok Eden İlaç

Sigarayı Yok Eden İlaç
Türkiye'de bugüne kadar ilaçtan 230 bin kişi faydalandı.Sağlık Bakanlığı150 bin kişinin sigarayı bıraktığını tespit etti.

Ntvmsnbc'deki habere göre, Sağlık Bakanı Recep Akdağ,bakanlar kurulukararı ile bir kez daha 250 bin adetilaçdağıtmaya hazırlandıklarını söyledi.
Kapalı alanlardaki sigara yasağının başlaması ile 2 milyon kişinin sigarayı bıraktığı, sigara kullanan kişi oranının yüzde 33'den yüzde 27'ye gerilediği de ortaya çıktı. Tüketilen sigara miktarı ise yüzde 15 azaldı.

.

Devamı Oku ...

Gül Bitkisinin Şifalı Faydaları

Gülün Bitkisinin Mucizevi Faydaları

Gülün Faydaları:


Gül yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen gül çayı; vücudu toksinlerden arındırır, insanı rahatlatır ve ferahlatır. Stresi ve vücudun gerginliğini alır.Terlemeye karşı etkilidir. Gül çayı ayrıca, bağırsakları rahatlatır ve bulantıyı keser. Gül yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen karışımla göze banyo yaptırılırsa göz kanlanmasını ve göz nezlesini giderir. Gargara yapılırsa ağız yaralarına ve diş ağrılarına faydalıdır. Gül yağı ve gül suyu cildi gerginleştirir ve canlılık verir. Hafif müshil etkisine de sahiptir.

.

Devamı Oku ...

21 Şubat 2013 Perşembe

Duvar Sarmaşığının Faydaları

Duvar Sarmaşığının Faydaları

Duvar Sarmaşığının Faydaları ve Etkileri:
Selülit ve romatizmada faydalıdır. Çıbanları olgunlaştırır. Kabızlığı gidermeye ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Spazm çözücüdür. Aybaşı kanamalarını düzenleyici etkiye sahiptir. Nezle, astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.

Duvar Sarmaşığı Nasıl Kullanılır? Yaprakları kurutularak kullanılır. Meyveleri zehirli olduğu için kullanılmaz. Yapraklarının dahilen kullanımında da dikkatli ve ölçülü olunmalıdır. Daha ziyade bitkiden elde edilen özler ilaç sanayinde, hazır ürün yapımında kullanılır. Suda kaynatılan taze yaprakları ile çay yapılabileceği gibi bu yapraklar

.

Devamı Oku ...

Altin Otunun Şifa Dağitan Faydalari

Altın Otunun Şifa Dağıtan Faydaları
Altın Otunun Faydaları:

İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır. Tokluk verir. Hazım zorluklarında ve basurda faydalıdır.

Altın Otu nasıl kullanılır?

Çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak kullanılır. Altın otu çayı özellikle idrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullanılmaktadır.

.

Devamı Oku ...

20 Şubat 2013 Çarşamba

Ekinezya Bitkisi Şifaları Nelerdir?

Ekinezya Bitkisi

Ekinezya
, Kuzey Amerika’nın yerli bitkisidir. Kızıldereliler zamanından beri bilinen ve o dönemden itibaren de, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkilerden birisidir.

Ekinezya bitkisi bağışıklık sistemini güçlendirme de oldukça etkili. Birçok hastalığa da şifa kaynağı olmuştur. Asrın hastalığı olan, Domuz Gribine karşı oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

.

Devamı Oku ...

Ağız Kokusunu Gideren Doğal Yiyecekler

Ağız Kokusunu Gideren Yiyecekler

Ağız, diş çürümesinden, bazı hastalık veye rahatsızlıklardan, yediklerimiz ve içtiklerimizden mütevellit çok değişik sebeblerden ötürü kötü kokabilir. Ağzı kokan kişi, psikolojik olarak çok etkilenir. Toplum içine girmek istemez, hatta kendine olan güvenini bile yitirir.

Öncelikle ağız kokusunun sebebini bilmek gerekir. Ama ağız hijyenliği çok önemlidir. Ağız ve diş temizliği ile birlikte ağızdaki bu kötü kokuyu bazı besinlerle veya yiyeceklerle yok edebiliriz.

Ağızdaki Kötü Kokuyu Gideren Yiyecek ve Besinler: 
Peynir : Ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda çürüklere karşı koruyup, yeni çürükler oluşmasını engeller. Özellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin dişleri çürütmesini engeller.

.

Devamı Oku ...

Elma Sirkesinin Devasal Şifaları

Elma Sirkesinin FaydalarıElma Sirkesinin Faydaları ve Kullanımı
Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olup, bir çok hastalığa ve sağlık şikayetine iyi gelmektedir. Vücut temizliği en önemli sağlık konularından birisidir. Bu konuya azami derecede dikkat edilmesi mutlu bir hayatın habercisidir. Elma sirkesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Elma sirkesi iltihapa çok faydalıdır. Elma sirkesinin iltihapları kurutan bir özelliği vardır. Az bir elma sirkesi bakterileri öldürmek için yeterlidir.

Elma sirkesinin antiseptik olma özelliği vardır. Elma sirkesi vücudun hücrelerine hiçbir zarar vermeden, vücutta birikmiş toksinleri söker atar.

Elma sirkesi cildin bakımı için de faydalıdır. Su ve çiçek balı ile karıştırılıp sabah aç karnına içildiğinde, özellikle sivilcelere iyi geldiği söylenir. Aynı zamanda sesin kısık olmasına karşı da etkilidir.

.

Devamı Oku ...

Migrene iyi gelen bitkiler Nelerdir

Migrene iyi gelen bitkilerMigrene iyi gelen bitkiler

Migren
, bir çok insanda karşılaştığımız, oldukça ağrı yapan bir hastalık çeşididir. Bazı belirtileri şunlardır:
  • Kusma
  • Bulantı
  • Işık ve sese karşı aşırı duyarlı olma
Migren ataklarının yaşandığı dönemde yaşam kalitesi oldukça azalmakta ve sıkıntılı bir süreç yaşanmaktadır. Tüm bunlara rağmen migren hastaları tam olarak tedavi edilemezler. Bir çok insan, iyileşme şansının olmadığını düşünüp doktora dahi gitmemektedir. Migren hastalığı konusunda pek çok yeni tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.

.

Devamı Oku ...

Çayın Faydaları Nelerdir

Çayın Faydaları Çayın Faydaları Nelerdir?
Çayın faydaları
Dünyada en fazla çay İrlanda'da tüketiliyor. Fert başına 2 kg siyah çay kullanıyorlar. İrlanda'nın ardından İngiltere ve Türkiye geliyor. İsviçre'de bilim adamları çay üzerine araştırma yaptılar ve 50 ülkenin çay tüketimini analiz ettiler.

Çayı fazla tüketen ülkelerde obezite oranı diğer ülkelere daha düşük çıktı. Fakat bilim adamları çay ile diğer sık gördüğümüz hastalıklar arasında kuvvetli bir bağlantıya rastlayamadılar.

.

Devamı Oku ...

Çam Ağacı Şifaları Nelerdir

Çam Ağacı Şifaları Nelerdir


Önerilen hastalıklar: Balgam söktürür, göğsü yumuşatır ve müzmin öksürüğü keser. Vücuda kuvvet verir. Akciğer salgılarını temizler ve meniyi artırır. Bronşit, nezle sinüzit, grip ve astımda çok faydalıdır.

Çam yağı: Saç çıkarmak için sarımsak yağıyla birlikte kullanılır.

Kullanım şekli ve dozu: 1 bardak sıcak suya, 1 tatlı kaşığı konur. Sabah ve akşamları içilir. Çam filizleri kaynatılıp, bal ile tatlandırılacak sıcak sıcak içilmeye devam edilmelidir. Çam kabuğu sirkeyle kaynatılıp, gargara yapılırsa diş ağrısına şifadır. 1 fincan zeytinyağı, 60 gram çam sakızı ve eritilerek elde edilen merhem, yaraların üzerine sürülürse kısa zamanda tedavi eder.

.

Devamı Oku ...

Deniz Üzümü

Deniz Üzümü


Önerilen hastalıklar: Kan basıncını artırır, düşük tansiyon için çok faydalıdır. Astım, bronşit, saman nezlesi ve sinüziti iyileştirici özelliği vardır. Romatizma ağrılarını dindirir.

Kullanım şekli ve dozu: Dalları su ile kaynatılarak, meyveleri yenilerek kullanılır. Sabah ve akşam, yemeklerden önce birer çay kaşığı birer bardak suda karıştırılarak içilir. Beş dakika kaynatılmasında da bir mahsur yoktur. Yaprak ve meyveleri ıhlamurla kaynatılarak içilirse terletir ve ateş düşürür.

Hiçbir yan tesiri olmamasına rağmen az kullanılmalıdır.

.

Devamı Oku ...

Şifalı Bitki Dalak Otu

Dalak Otu Faydaları


Önerilen hastalıklar:
Dalaktaki tıkanıklıkları açar, böbrekte ve mesanede olan taşları eritir, idrarı söker. Göğüs hastalıklarında da faydalıdır. Öksürüğü gidericidir. Vücuttaki şişler konusunda önemli bir etkisi vardır. İştah açıcı, uyarıcı, yaraları iyi edici ve ateş düşürücü olarak kullanılır.

Kullanım şekli ve dozu:
Dalak otunun tohumu kurutulup, toz haline getirilir. Daha sonra 40 gün süreyle bir dirhem kullanılır. Aynı karışımın suyu da içilir. Kaynatılan sudan vücuttaki şişlere ve göz şişlerine uygulanır. Bitki, su ve bir miktar süt ile kaynatılıp karaciğer sislerine lapa olarak uygulanırsa şifa verir.

.

Devamı Oku ...