Çocuklar da alışkanlıklar, küçük yaşlarda kazanıldığında daha kolay ve kalıcı olurlar mutlaka. Çocukken kazanılan alışkanlıklar, yapılmadığı takdirde, eksikliğini tam anlamıyla gösterir ve bizi eyleme teşvik eder. Bu nedenle; diş sağlığının olmazsa olmazı olan diş fırçalama alışkanlığı, çocuklara önemle benimsetilmelidir. Sizlere bu yazımız da çocukların diş fırçalama dönemi nezaman başlamalıdır konusunda önemli bilgiler aktarıyoruz…
Bebek 6-8 aylıkken, yani ilk dişler ağızda göründüğünde, temizleme işlemi başlamalıdır. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce dişleri, en azından çiğneme yüzeylerini, temiz bir tülbent yardımıyla veya gazlı bezi ıslatarak silmek, temizlemek yerinde olur.
Diş fırçası kullanımına ise çocuğun arka dişlerinin çıkmasından sonra, ortalama 2,5 – 3 yaşında, başlanması uygundur.
Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir. Bu nedenle fırçalamadan sonra Anne-Babanın kontrolü iyi olur.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder