Reklam Alanı

16 Ekim 2012 Salı

Pelvis sarkması nedir?

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak, herhangi bir hastalık, operasyon ya da doğum travmalarından ötürü pelvis kaslarının yırtılması, gevşemesi ve en sık rastlananı sarkması gibi sorunlar husule gelmektedir. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Kaleli tıp dalında rektoselle adı verilen pelvis sarkmasının belirtilerini, nedenlerini ve tedavi yollarını açıklıyor.

Pelvis sarkması nedenleri

Kadınların günümüzde sık sık rastladığı bir sorun olan rektoselle çok fazla doğum yapmaktan, kadınlara uygulanan vakum forsepsten, normal doğumdan sonra sezaryene dönülmesinden, doku yetersizliklerinden, gevşeme bozukluklarından ve histerektomiden kaynaklanmaktadır.

Pelvis sarkması belirtileri

Pelvis sarkmasının belirtilerinden bahsedecek olursak, bunlar; vajinal kitle, geçmeyen bel ağrıları, kabızlık, gaz kaçırma, söz konusu bölgede ağrı, ıkınma ve cinsel birleşme sonrası ağrıdır.

Pelvis sarkması tedavisi

Pelvik geşemesi tanısı konulan kadınlara beslenmelerinden bir takım değişiklikler yapılması önerilmektedir. Özellikle pelvis sarkması kabızlık yaptığı için lifli gıdaların tüketilmesi önerilir. Kegel egzersizi de pelvis sarkması tedavisi için oldukça büyük öneme sahiptir. İlaç tedavisi, cerrahi operasyon ve pesser uygulaması (hazneye yerleştirilen plastik bir araç) tedavi seçenekleri arasındadır.


]]>

0 yorum:

Yorum Gönder