Reklam Alanı

14 Ekim 2012 Pazar

Vitamin Deposu Mandalinanın Faydaları

Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvelerinden olan mandalina, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür. Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Portakalı sindirmekte güçlük çeken birçok kimse, mandalinayı rahatlıkla yiyebilir. Bu yazımızda mandalinanın faydalarına deyiniyoruz…



 


* Mandalina aromatik yağı, tatlı portakal ve limon kokusunda, psikolojik rahatsızlıklarda sakinleştirici, uykusuzlukta, idrar retansiyonunda, aşırı huzursuzlukta, yara izinde kullanılır.


* Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır.


Sinirsel bozukluklarda sinirlerin yatışmasına yardımcıdır.


* Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.


* Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.


* Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.


* Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.


* Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.


* Mandalina şeker hastalığını önler.


* Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.



]]>

0 yorum:

Yorum Gönder