Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvelerinden olan mandalina, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür. Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Portakalı sindirmekte güçlük çeken birçok kimse, mandalinayı rahatlıkla yiyebilir. Bu yazımızda mandalinanın faydalarına deyiniyoruz…
* Mandalina aromatik yağı, tatlı portakal ve limon kokusunda, psikolojik rahatsızlıklarda sakinleştirici, uykusuzlukta, idrar retansiyonunda, aşırı huzursuzlukta, yara izinde kullanılır.
* Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır.
Sinirsel bozukluklarda sinirlerin yatışmasına yardımcıdır.
* Mandalina kanın temizlenmesinde yardımcıdır.
* Antioksidan maddeler içerdiğinden kansere karşı vücudun direncini artırır.
* Mandalina damar sertliğine karşı çok yararlıdır.
* Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır.
* Küçük bir mandalinada büyük bir portakaldan daha fazla vitamin vardır.
* Mandalina şeker hastalığını önler.
* Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin giderilmesinde kullanılır.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder