Reklam Alanı

14 Ekim 2012 Pazar

Kalp kapağı ameliyatsız tedavi

Ameliyatsız kalp kapağı değiştirmede yepyeni bir yöntem uygulamaya konuldu ve adında da “Mandallama” denildi. Kalp kapağı hastalarının sıkıntılarını giderecek ve hayatı daha yaşanır kılacak olan bu yöntem, ameliyatsız olarak hastalara uygulanmaktadır. Ameliyat olmaktan korkan yada ameliyata geç kalan hastaların yüzünü güldüren bu yöntem hakkında Amerikan Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Dr. Genco Yücel bizleri bilgilendiriyor.


Kalp kapakçığı hastalığı olanların nefes alma problemlerini azaltan, hareketlerini rahatlatan ve uzun vadede kalbin bozulmasını önleyebilen ameliyatsız tedavi yöntemi “mandallama” hakkında bilgileri Dr. Genco Yücel veriyor.


Dr. Genco Yücel, Mandallama ‘mitraclip yöntemi’ sayesinde hastaların daha rahat nefes alabileceğini, hastaların daha rahat hareket edebileceğini ve kalbin daha uzun süre bozulmadan durabileceğini söyledi.

Mitraclip yöntemi de denilen Mandallama yönteminde, tıpkı mandalla çamaşır tutturur gibi kalp kapakçıklarının iki kanadı tutturulmaktadır. Ağır mitral yetmezliği olan hastalar öncelikle bir değerlendirmeden geçerler. Değerlendirmenin ardından “TEE” isimli tüp, hastalara tarafından yutulur. Ardından ekokardiyografi yapılır. Bu test, mandallamanın fayda sağlayıp sağlayacağını anlamak için yapılmaktadır. Yaklaşık 15 dakika süren bu test sonucunda mandallama yönteminin uygulanmasına karar verilir ise işleme başlanır.

Hasta bir gün önceden hastaneye yatar ve anjiyo laboratuarında narkoz altında işlem görür. Her iki kasıktan birer tüp yerleştirilir. İşlem 3-4 saat sürer. Hasta yoğun bakım ünitesine alınır ve birkaç gün de serviste incelenerek taburcu edilir.


]]>

0 yorum:

Yorum Gönder