Reklam Alanı

15 Ekim 2012 Pazartesi

Pansuman nasıl yapılır?

Zaman zaman hepimizin başına mütenevvi kazalar gelmekte ve bu kazalardan ciddi ya da hafif yaralar almaktayız. Yaraları temizlemek, enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha çabuk iyileşmesini sağlamak için ise ilk yardım çantamızda pansuman araçları bulunmalı ve ihtiyaç duyulduğunda yaralara pansuman yapılmalıdır. Ancak pansuman yapmanında belli bir kuralları vardır. Pansuman yaparken nelere dikkat edilmeli ve pansuman nasıl yapılmalı, işte cevabı…


Pansuman nasıl yapılır?

Pansuman öncesi pansumanı yapacak olan kişi muhakkak ellerini sabunlu bol su ile yıkamalı ve ellerinin hijyeninden şüphe etmemelidir. Ardından yaralı bölgenin iyice temizlenmesi için oksijenli su kullanılmalıdır. Gazlı bez yardımı ile yarayı temizlemek daha etkili olacaktır. Eğer gazlı bez yoksa temiz bir bezde kullanılabilir.

Yara üzerinde bulunan kanın veya kan pıhtılarının temizlenmiş olmasından emin olun. Enfeksiyona yol açacak olan yara üzerindeki mikropların yok edilmesinin ardından pansumana başlanılmalıdır. Yara üzerine tentürdiyot sürülerek üzeri gazlı bezle kapatılmalıdır. Açık olan yaralarda yaş pansuman uygulanmamalıdır.

Dikkat! Pansuman yaparken yara el ile ellenmemelidir. Yara içeriden dışarı dorğu temizlenmelidir. Göze yakın olan yaralarda alkol kullanılmamalıdır. Sağlıklı günler…


0 yorum:

Yorum Gönder